Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ισπανία: Ερωτικό βίντεο δημοτικής συμβούλου διέρρευσε στο Ίντερνετ


Ποιες είναι οι αντιδράσεις μετά τη διαρροή ερωτικού βίντεο δημοτικής συμβούλου στο διαδίκτυο. "Κύμα" αλληλεγγύης υπέρ της γυναίκας (Vid)
Το μαρτύριο της δασκάλας και δημοτικής συμβούλου του Toledo, ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου, όταν το βίντεο που είχε τραβήξει η ίδια με το κινητό τηλέφωνό της και προοριζόταν για τον σύζυγό της άρχισε να κυκλοφορεί μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Whatsapp.
Όπως η ίδια υποστηρίζει, δεν ξέρει πώς κλάπηκε το βίντεο που την εικόνιζε σε πράξεις αυτοϊκανοποίησης και ποιος το "ανέβασε" στο Ίντερνετ όπου το είδαν χιλιάδες άνθρωποι.

Παραίτηση και ύβρεις
Αντιμέτωπη με το σκάνδαλο, η Hormigos, που είναι και μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα την Πέμπτη, όταν επιχείρησε να πάει στο κτίριο όπου γινόταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πολλοί συντοπίτες της την υποδέχτηκαν με ύβρεις ενώ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για μία δήλωση της.
Οι λεκτικές επιθέσεις και τα χυδαία σχόλια εναντίον της ευαισθητοποίησαν ωστόσο χιλιάδες Ισπανούς που έσπευσαν, μέσω του Twitter, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να πείσουν τη δημοτική σύμβουλο να παραμείνει στη θέση της.
"Μην παραιτηθείς γι' αυτό Ολβίδο. Ούτε να το σκέφτεσαι", έγραψε η Έλενα Βαλενθιάνο, η δεύτερη στην ιεραρχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ακόμη και η συντηρητική πρόεδρος της περιοχής της Μαδρίτης, Εσπεράνθα Αγκίρε, την στήριξε ενώ ο ειδικός στις νέες τεχνολογίες Ενρίκε Ντανς δήλωσε στην εφημερίδα Ελ Παΐς:
"Για όνομα του Θεού, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, κάτι που όλοι κάνουν και η διαρροή (του βίντεο) ήταν μια ενέργεια για να πληγεί αυτή η κακόμοιρη γυναίκα".
"Αισθάνομαι ότι έπεσα θύμα. Το έγκλημα δεν το διέπραξα εγώ, το βίντεο κυκλοφόρησε χωρίς τη συγκατάθεσή μου", είπε η ίδια, που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα. "Νοιώθω πολύ άβολα αλλά δεν έκανα κάτι κακό", συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης οι δικαστικές αρχές πιστεύουν ότι η διαρροή έγινε από κάποιον γνωστό της γυναίκας που είχε πρόσβαση στο κινητό της τηλέφωνο.