Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πολύδωρας "καρφώνει" Σαμαρά και Σπηλιωτόπουλο

Μαινόμενος ο Βύρων Πολύδωρας, λόγω των επιθέσεων που δέχθηκε για την τοποθέτηση στη Βουλή της θυγατρός του, Μαργαρίτας, εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Κατά Κηνσόρων»,
διά του οποίου υπεραμύνεται της ηθικής του και καταγγέλλει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για ασύστολη ρουσφετολογία.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θυμίζει την προεκλογική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά (τον οποίο δεν κατονομάζει μεν αλλά φωτογραφίζει δε) να τοποθετήσει μονίμους υπαλλήλους εκ Μεσσηνίας με αθρόες προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης καθώς και στη Βουλή.


Το εξώφυλλο του βιβλίου

Τα βέλη, όμως, του Βύρωνα Πολύδωρα εκτοξεύονται και κατά του τότε υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, τον οποίο μάλιστα αποκαλεί «αυτόν με το μπουρνούζι», αναφερόμενος προφανώς και σαφέστατα σε μία φωτογράφισή του, η οποία είχε προκαλέσει πριν από χρόνια αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Η φωτογράφιση αυτή είχε συμβάλει στην απομάκρυνση του Άρη Σπηλιωτόπουλου από το στενό περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή για ένα μεγάλο διάστημα.

Ο Βύρων Πολύδωρας δηλώνει ευθαρσώς πως ό,τι έκανε για την τοποθέτηση της θυγατρός του στη Βουλή ήταν απολύτως νόμιμο και ηθικό και ξεκαθαρίζει πως δεν το παίζει Αγαμέμνων και άρα δεν προτίθεται να θυσιάσει τη… Μαργαρίτα του.

Το εδάφιο του βιβλίου το οποίο αναφέρεται στον σημερινό πρωθυπουργό είναι το εξής:



Η επίθεση του Βύρωνα Πολύδωρα στον Άρη Σπηλιωτόπουλο είναι επίσης σαφής:



Προ καιρού, η τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» είχε αποκαλύψει με τηλεοπτικά εύγλωττο τρόπο το τοπικιστικό πάθος του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, πάθος που προσδιοριζόταν χρονικά (2009-επερχόμενες εκλογές) και γεωγραφικά (όλες οι προσλήψεις αφορούσαν Μεσσήνιους, που είναι η εκλογική περιφέρεια του σημερινού πρωθυπουργού).

Απολαύστε το απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»:


zougla.gr