Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Στον αέρα η ΑΕΚ και οι άλλοι λόγω ενημερότητας


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΩΣΗ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Στον αέρα η ΑΕΚ και οι άλλοι λόγω ενημερότητας

Μία άκρως αρνητική τροπή πήρε την Παρασκευή (3/8) για την ΑΕΚ η υπόθεση της εξασφάλισης προσωρινής φορολογικής ενημερότητας με
αποτέλεσμα η συμμετοχή της «Ενωσης» και όχι μόνο στο νέο πρωτάθλημα να είναι στον αέρα.
Τι εννοούμε με τον συγκεκριμένο πρόλογο; Η απάντηση είναι απλή. Η ελληνική Κυβέρνηση δεν πρόλαβε πριν το κλείσιμο της Βουλής να περάσει την τροπολογία που θα έδινε τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να χορηγήσει προσωρινή φορολογική ενημερότητα στις προβληματικές ΠΑΕ με συνέπεια η συμμετοχή τόσο της ΑΕΚ όσο και των άλλων ΠΑΕ που τραβούν το ίδιο κουπί να βρίσκεται στον αέρα.
Ετσι τόσο η «Ενωση» όσο και οι υπόλοιποι ελπίζουν σε παρέμβαση Ιωαννίδη ή ΕΠΟ, προκειμένου να ανασταλεί από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού η διαδικασία αδειοδότησης μέχρι την επανέναρξη των εργασιών στη Βουλή, ώστε να βρεθεί ο χρόνος για να περάσει η εν λόγω τροπολογία.
Στην ΑΕΚ, η διοίκηση στο άκουσμα της είδησης αυτής έχει ξεκινήσει επαφές μ' όλους τους αρμόδιους φορείς, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το έργο των «κιτρινόμαυρων», αλλά και των υπόλοιπων προβληματικών ΠΑΕ είναι εξαιρετικά δύσκολο στη μάχη που δίνουν για την εξασφάλιση της συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.Το πρόβλημα, όμως, είναι οι ημερομηνίες. Και τι σημαίνει αυτό; Η απάντηση είναι απλή. Η πιο κοντινή ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου είναι η 27η Αυγούστου, την ώρα που η Superleague είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις δυο μέρες νωρίτερα. Οι φορείς, λοιπόν, θα πρέπει να αποδεχθούν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να ΄χει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειών συμμετοχής στην ΠΑΕ από την ΕΕΑ.