Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (ΦΩΤΟ

Μας το έστειλε το http://www.paraskhnio.gr/?p=96636..... Ευχαριστούμε πολύ
Ανοίγει αυτή η πόρτα κύριε διευθύνοντα της ΣΤΑΣΥ και κύριε… πριτσινωτέ του ΗΣΑΠ;
Ρεπορτάζ Δ. Γιαννακόπουλος
Φωτό: Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου

Την προηγούμενη Κυριακή δημοσιεύσαμε στο  «Π» ένα αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ για τις κλειστές  «εξόδους κινδύνου» στον Σταθμό του Μοναστηρακίου.
Αφού προκλήθηκε η ανάλογη αναστάτωση αλλά και η ψευδής πληροφόρηση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη , η ευαισθησία του οποίου  είναι γνωστή ειδικά σε τέτοια ζητήματα που άπτονται της  ασφάλειας των εκατοντάδων χιλιάδων  πολιτών που κινούνται  καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χθες το βράδυ ξαναπήγαμε στο Μοναστηράκι.
Μπήκαμε από το ίδιο κεντρικό σημείο της πλατείας, περπατήσαμε στο ίδιο κεντρικό σημείο της  πλατφόρμας ανεβήκαμε κανονικά  τις σκάλες που οδηγούν  στην τεράστια έξοδο κινδύνου  και αρχίσαμε να τραβάμε δυνατά την πόρτα η οποία  παραμένει ακόμη κλειστή ενώ χρησιμοποιείται ως ντεκόρ από την καφετέρια που μπροστά από την καγκελόπορτα έχει απλώσει τα τραπεζοκαθίσματα της.
Το κάναμε αυτό  για δύο λόγους:  α) πρώτον γιατί ξέραμε ότι οι ιθύνοντες του ΜΕΤΡΟ και του  «Ηλεκτρικού» θα έλεγαν ψέματα στον Χατζηδάκη για να μην  τους πετάξει με τις κλωτσιές και β) γιατί  ανακαλύψαμε και κάτι ακόμη πάρα  πολύ σημαντικό  το οποίο φυσικά φωτογραφίσαμε και θα παρουσιάσουμε στην  εφημερίδα μας, το «Παρασκήνιο» την ερχόμενη Κυριακή  (ΣΣ μα πάρα  πολύ σημαντικό).
Διαβάστε την απάντηση που έστειλε  χθες η ΣΤΑΣΥ στην εφημερίδα:     
«27 Αυγούστου 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ <<ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ>>
Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας, με τίτλο <<Κίνδυνος – θάνατος το Μετρό στο Μοναστηράκι>>, η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), σας γνωστοποιεί τα ακόλουθα, με την παράκληση να δημοσιευτούν στην επόμενη έκδοση του εντύπου σας: Οι έξοδοι κινδύνου στο σταθμό του Ηλεκτρικού <<Μοναστηράκι>> από κατασκευής τους δεν δύνανται να κλειδώσουν. Οι σκάλες διαφυγής, που ξεκινούν από τις δυο αποβάθρες του σταθμού, δεν οδηγούν μόνο στην έξοδο της οδού Αδριανού, αλλά επικοινωνούν και μεταξύ τους, ώστε να είναι εφικτή η μετακίνηση των επιβατών από τη μια.
αποβάθρα στην άλλη σε περίπτωση κινδύνου. Σε ότι αφορά στο σημείο, όπου καταλήγουν οι έξοδοι κινδύνου, στην Οδό
Αδριανού και το οποίο συχνά καταλαμβάνεται από τραπεζοκαθίσματα καταστήματος εστίασης, οι υπηρεσίες της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. συνεχίζουν να κάνουν προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι τα τραπεζοκαθίσματα εύκολα μετακινούνται με το άνοιγμα της πόρτας και δεν εμποδίζουν καθόλου τη λειτουργία της. Η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες θεωρεί, ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των επιβατών και ότι το δημοσίευμα έδωσε στο θέμα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που θα έπρεπε»!
 
Μπορεί λοιπόν να άνοιξαν τις κάτω μικρές πόρτες , μετά την αποκάλυψη του «Π», αλλά η κεντρική καγκελόπορτα  δεν  άνοιξε παρά ελάχιστα , όση δύναμη κι αν έβαλε ο γράφων και αυτό προκύπτει από τις πολλές φωτό.
Επίσης κανείς  υπεύθυνος ασφαλείας του σταθμούς δεν τόλμησε να μας πλησιάσει, παρά μόνον ο ιδιωτικός φρουρός που όπως  βλέπετε και από το πρόσωπό του  άρχισε τις μαγκιές  (Χα!) και ένας από την καφετέρια την ώρα που τραβούσαμε με δύναμη την καγκελόπορτα.
Κι όμως ο γενικός διευθυντής του  ΗΣΑΠ , γνωστός ως  …πριτσινωτός, άλλα  μας έλεγε κι άλλα υποσχόταν.  Για να δούμε τώρα τι θα πει ο Χατζηδάκης  μόλις δει τις φωτό αυτές.  Για να δούμε πως θα αντιδράσει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βασιλειάδης που βρίσκεται μονίμως σε συσκέψεις και συμβούλια ολημερίς κι ολονυχτίς.