Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Independent: Όργιο σπατάλης των Ελλήνων στο Λονδίνο

Το μοιράστηκε μαζί μας το  sosandranews.blogspot.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Όργιο αλόγιστης σπατάλης της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 καταγγέλλει η βρετανική εφημερίδα  Independent, αποσιωπώντας ωστόσο τα ευτράπελα που συμβαίνουν στη διοργάνωση των Άγγλων. 
«Ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει με τη σοβαρή οικονομική κατάσταση που βιώνει, επίσημα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας των Αγώνων ξοδεύουν χιλιάδες λίρες για να ένα ιδιωτικό κλαμπ στο Λονδίνο. Αφού η Ελλάδα δέχθηκε δόση 130 δισεκατομμυρίων λιρών, χρησιμοποιεί δεκάδες εκατοντάδες ευρώ για να “κλείσει” ολόκληρο το Carlton Club στο S. James» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο κλαμπ, που συνήθως χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει το πάρτι των συντηρητικών έχει «κλειστεί» για ένα μήνα φέτος το καλοκαίρι.

Ωστόσο η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο τονίζει ότι, ο  λόγος που επελέγη το κλαμπ είναι γιατί ήταν το μόνο διαθέσιμο την τελευταία στιγμή.


Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από τις συνέπειες της σοβαρής οικονομικής κρίσης, αξιωματούχοι της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε club του Λονδίνου αποκλειστικά για πριβέ μέλη.

Η Ελλάδα μετά την χορήγηση του πακέτου διάσωσης ύψους €130 δισ. χρησιμοποεί δεκάδες ευρώ για να καλύψει το κόστος της ενοικίασης του Kάρλτον Κλαμπ στο Σεν Τζέιμς.

Σε αντίθεση με τις ταραχές στους δρόμους της Αθήνας, για μία εβδομάδα το 'παλαιότερο, το πιο εκλεκτό και σημαντικότερο από τα κλαμπ των συντηρητικών' έναντι £150.000 μετετράπη σε Σπίτι των Ελλήνων.

Περίπου £75.000 λίρες έχουν καλυφθεί από ιδιωτικές φίρμες δίχως να είναι όμως το μεγαλύτερο ποσό συνολικά.

Οι διοργανωτές θέλουν να προωθήσουν την κουλτούρα της Ελλάδας αλλά και τις πολιτικές και οικονομικές εξελιξεις. Το club αποτελεί συνήθως βάση για τα μέλη του κόμματος των Συντηρητικών αλλά έκλεισε για έναν μήνα.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, από την συχγρονισμένη κολύμβηση, τον στίβο μέχρι και την σκοποβολή έχουν επηρεαστεί από την μείωση του μπάτζετ, ενώ υπήρχαν φόβοι πως κάποιοι από την ελληνική αποστολή θα ανακαλούσαν την συμμετοχή τους στο Λονδίνο.

Η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία προέβη σε περικοπές κοντά στο.......
Διαβάστε περισσότερα εδώ