Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Η φύση δε σταματά να μας εκπλήσσει: Δες τα πιο ιδιαίτερα σχήματα νησιών στον κόσμο

Όλα καλά όταν βρίσκεσαι σε κάποιο νησί: Περπατάς στα σοκάκια του (αν έχει), κολυμπάς στα βαθιά, χαζεύεις τη θέα της απέραντης θάλασσας. Τι γίνεται όμως όταν το κοιτάς από ψηλά; Φανταζόσουν ότι
μπορεί να βρίσκεσαι στην "καρδιά" ενός... δελφινιού;
Φυσικά και μιλάμε μεταφορικά. Όταν όμως δεις τις παρακάτω φωτογραφίες που τραβήχτηκαν -πολλές φορές τυχαία- από κάποιο αεροπλάνο ή δορυφόρο της ΝΑSA, τότε θα δεις πως η φύση κάνει παιχνίδι, χωρίς καν να το ξέρει. Ναι, καρδιά είναι αυτή!

- Το νησί των εραστών
 
Το 26 στρεμμάτων νησί Galesnjak, στην Αδριατική, ανοικτά των ακτών της Κροατίας, έγινε διάσημο όταν χαρτογραφήθηκε από το Google Earth το 2009. Το καταπράσινο νησί σε σχήμα καρδιάς είναι ιδιόκτητο, ενώ διατίθεται για  τουρισμό αλλά και για γάμους και αρραβώνες (λογικότατο). Μέχρι και ο ιδιοκτήτης του πανέμορφου νησιού –γνωστό πλέον ως νησί των εραστών- δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο τέλειο σχήμα  είχε, μέχρι που δέχτηκε πολλές αιτήσεις από ζευγάρια για να μείνουν εκεί.

- Πράσινη νότα
 
Ένας περίτεχνος θάμνος, με κορμό, κλαδιά, φύλλα, ρίζες, κάπου στα Νήσια Scilly, ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης, Ή αλλιώς φύση στα καλύτερά της.

- Η χαρά του λαγού
 
Ένα αριστοτεχνικά φτιαγμένο καρότο γεμάτο βλάστηση (και με μια βίλα στην "καρδιά του") βρίσκεται στις Μαλδίβες κάπου στη μέση του ωκεανού.

- Η θάλασσα φορά τη μάσκα της
 
Το νησί Huvahendhoo, ένα από τα πολλά νησιά των Μαλδίβων μπορεί μεν να κινδυνεύει λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτηκαι της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, όμως αυτό δε το εμποδίζει από το να αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Αν κοιτάξεις καλά το νησάκι θα δεις ότι μοιάζει με μάσκα σε βενετσιάνικο καρναβάλι, απλά με διαφορετική διακόσμηση στο κάθε "μάτι" του.

- Πνεύμονες είναι αυτοί;
 
Όχι, δε θα εστιάσουμε στην πολυτελή βίλα, στις πισίνες και στο γήπεδο τένις, αλλά στο ότι το συγκεκριμένο νησί εν ονόματι Keys στην Φλώριντα των ΗΠΑ φέρνει πολύ σε ανθρώπινο πνεύμονα, με την τραχεία και τους βρόγχους του.

- Να κι ένα σαλάχι
 
Στη θάλασσα του Kattegat, ακριβώς έξω από την βόρεια ακτή της Φιν βρίσκεται το τρίτο σε μέγεθος νησί της Δανίας. Με το τριγωνικό σχήμα του και την μεγάλη "ουρά", μπορεί κανείς να τον παρομοιάσει με σαλάχι.

- Μυστήρια φιγούρα κινουμένων σχεδίων
 
Η NASA το έχει περιγράψει ως ένα νησί που λάμπει, όπως τα πράσινα πετράδια στα μπλε νερά του Ινδικού Ωκεανού. Τα νησιά Sunda σχηματίζουν έναν χαρακτήρα καρτούν, ίσως τον Professor Hubert J. Farnsworth (Futurama). Σου θυμίζει κάτι άλλο;

- Το άγρυπνο βλέμμα προς τον ουρανό
 
Αυτό το... μάτι παρ' όλο που διαθέτει αμφιβληστροειδή και ίριδα, ακριβώς όπως το ανθρώπινο, είναι άξιο προσοχής, δε συμφωνείς; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν κοραλλιογενή ύφαλο σε σχήμα ματιού, το οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει στις Μαλδίβες. Με λίγη φαντασία θα μπορούσες να το παρομοιάσεις και με μέδουσα...

- Ιππόκαμπος
 
Το Isabela, εκτός από το μεγαλύτερο νησί των νησιών Γκαλαπάγκος, έχει και ένα πραγματικά ιδιαίτερο σχήμα, καθώς παρομοιάζεται εύκολα με ιππόκαμπο.  Το νησί  σχηματίστηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις και εμείς, εκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία του και κοιτώντας τη φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA αναρωτιόμαστε πόση τέχνη μπορεί να βάλει κάποιες φορές η φύση, αθελά της.

- Θαλάσσιο μπούμερανγκ
Η ατόλλη Spratly μοιάζει με μπούμερανγκ, ακριβώς στη μέση της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση είναι πλήρως ακίνητο.

- Ένα χαμόγελο στον ωκεανό
Το σύμπλεγμα των νησιών Manukan, Mamutik και Sulug στη Μαλαισία δε θα μπορούσε να έχει πιο αισιόδοξο σχήμα, ειδικά αν έχεις την τύχη να το κοιτάς από ψηλά.

- Το δελφίνι στο φυσικό του περιβάλλον
 
Δε χρειάζεται και πολύ φαντασία για να δεις πως στο συγκεκριμένο σημείο της γης ζει και βασιλεύει ένα διαφορετικό δελφίνι από όλα τα άλλα. Κοντά στη βόρεια ακτή του νησιού Φλόρες, στην Ινδονησία, το νησάκι ξεχωρίζει με το ιδιαίτερο σχήμα του, ενώ στη θάλασσα που το περιτριγυρίζει ζουν πραγματικά δελφίνια!