Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δήλωση της Ε. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ


Η Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνη παρακολούθησης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το μόνο που ακούσαμε για το επανιδρυθέν Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ήταν το ευχολόγιο του αρμόδιου Υπουργού κ. Καράογλου, για τις αρμοδιότητες που θα ήθελε να έχει. Ωστόσο, είναι προφανές ότι μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης δεν έχει πάρει καμία επιπλέον αρμοδιότητα εκτός από αυτές της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης.
Αντίθετα, πολύ συγκεκριμένος ήταν ο κ. Πρωθυπουργός αναφορικά με το ξεπούλημα δημοσίων οργανισμών στρατηγικής σημασίας και στην Βόρεια Ελλάδα. Έτσι, ψηλά στη λίστα του φαστ-τρακ ξεπουλήματος βρίσκονται τα αεροδρόμια “Μακεδονία” Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ο ΟΛΘ, η ΕΥΑΘ, η ΕΒΖ, η ΕΛΒΟ, η ΣΕΚΑΠ, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ κ.α.. Φυσικά για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες που είναι μοχλός ανάπτυξης ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, δεν ακούσαμε ούτε λέξη.
Η  επανασύσταση του πάλαι ποτέ σκιώδους Υπουργείου (με ή χωρίς αρμοδιότητες) λειτουργεί στην καλύτερη των περιπτώσεων ως  «στάχτη στα μάτια» των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος. Από τη μία, η κυβέρνηση δείχνει το δήθεν αναβαθμισμένο της ενδιαφέρον για την περιοχή και από την άλλη επιχειρεί γενικό ξεπούλημα που θα εντείνει την ανεργία και την εξαθλίωση των κατοίκων, ενώ προχωρά στη σύσταση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, επιφυλάσσοντας για τους Βορειοελλαδίτες τον ρόλο του πειραματόζωου στους πιο σκοτεινούς σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης.»
 
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr