Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στον Κολινδρό η ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ της ΕΤ3 για αφιέρωμα στα μανιτάρια

Γνωριμία με τη μονάδα μανιταριών του συγχωριανού μας Β. Δριστά...
Η πιο καινοτομική προσέγγιση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με χειροπιαστό τρόπο, που επιδιώκει να φέρει σε επαφή το τηλεοπτικό κοινό με την ύπαιθρο της χώρας μας, ξεκινά με την
εκπομπή, "Μητέρα Γη".
Η "Μητέρα Γη" αποτελεί μία ψυχαγωγική-επιμορφωτική εβδομαδιαία εκπομπή με περιεχόμενο, που αφορά στην ανασυγκρότηση και οργάνωση των αγροτικών περιοχών.
Οι εναλλακτικές μορφές γεωργίας, καθώς και οι στρατηγικές και κατευθυντήριες γραμμές για ολοκληρωμένες παραγωγές και διαχειρίσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπομπής.
Τρεις νέοι γεωπόνοι ξεκινούν την αναζήτησή τους στην ελληνική ύπαιθρο, για να ανακαλύψουν πώς οι γνώσεις τους θα γίνουν πράξη, αλλά και με ποιον τρόπο μπορούν να υλοποιηθούν καλές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα.
Μαζί στην αναζήτησή τους μία νεαρή δημοσιογράφος, και μία «ασκούμενη αγρότισσα», ενώ στόχος της «Μητέρα Γη» είναι να αναδείξει τα θετικά αποτελέσματα της επιστροφής στην ύπαιθρο όταν πραγματοποιείται με σύνεση και γνώσεις.
Δείτε σήμερα: "H «Μητέρα Γη» της ΕΤ3 για τα μανιτάρια"
Αφιερωμένη στο ελληνικό καλλιεργήσιμο και άγριο μανιτάρι είναι η «Μητέρα Γη». Η εκπομπή συναντά νέους καλλιεργητές μανιταριών στο Κιλκίς και τον Κολινδρό Πιερίας και παρακολουθεί τη διαδικασία της καλλιέργειας μανιταριών σε όλα τα στάδιά της, έως και τη συσκευασία.
Ερευνητές από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε δίνουν απαντήσεις για τις καλλιεργητικές τεχνικές για το μανιτάρι τρούφα στην Ελλάδα, ενώ καλλιεργητής τους είδους παρουσιάζει τη διαδικασία συλλογής τρούφας με ειδικό σκυλί.
Η «Μητέρα Γη» επισκέπτεται, επίσης, τα Γρεβενά, την πόλη των μανιταριών, εξορμά στο δάσος και μαζεύει άγρια μανιτάρια. Συζητά με φίλους των μανιταριών για τη συλλογή και τις ειδικές γνώσεις που απαιτεί αυτή η διαδικασία και το πόσο πολύ έχει επηρεάσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων το δώρο αυτό της φύσης. Ακόμη, παρουσιάζει τα προϊόντα που παράγονται από τα άγρια αυτοφυή μανιτάρια της περιοχής και παρασκευάζει νόστιμες και εύκολες συνταγές βασισμένες στο μανιτάρι



Δείτε εδώ την εκπομπή αν δεν ανοίγει το βίντεο στο μπλογκ




Σκηνοθέτης: Γιώργος Αγγελούδης
Διεύθυνση Παραγωγής - σενάριο: Γιώργος Μαραντέλος, Mοντάζ: Γιώργος Αγγελούδης, Ρεπορτάζ: Άννα Σταματοπούλου
Συντονισμός – Βοηθός παραγωγής: Μαρία Κυριαφίνη, Εικονολήπτης: Παναγιώτης Περπερίδης
Παρουσιαστής: Χριστίνα Μαραντέλου, Στάθης Καπούλας, Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα, Χριστίνα Φωτίου