Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Χθες άκουγα τον πρόεδρο της ΔΕΗ να λέει ότι υπάρχει η σκέψη ν' αυξηθεί η κιλοβατώρα και δε βρέθηκε κανένας να τον ρωτήσει από που θα βρει χρήματα ο κοσμάκης να τα πληρώσει, αλλά ούτε
τον ρώτησε κανένας πόσα παίρνει το μήνα αυτός και τον περισσεύουν για να πληρώνει αυξήσεις τιμολογίων....
Κάτστε καλά κύριε Ζερβέ.... Δε πρόκειται να πάρετε ούτε αυτά που ήδη σας χρωστάνε οι καταναλωτές...
Δεν έχουν να δώσουν...
Μάλλον σε άλλο κόσμο ζείτε....

Βγάλαμε σχετικό άρθρο χθες εδώ.

Διαβάστε όμως και το  ρεπορτάζ του Πρώτου θέματος

Την ώρα που η μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΔΕΗ και η αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν τα ταμεία της, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να κάνει την πρώτη του μετεκλογική εμφάνιση στα γραφεία της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό, ώστε να ενημερωθεί για τα οικονομικά της ΔΕΗ, αλλά και για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του κόμματός του τόσο στην αύξηση των τιμολογίων όσο και στην πολιτική της διακοπής ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας την Τρίτη στους  δημοσιογράφους, προανήγγειλε ότι η επιχείρηση θα συνεργαστεί με ειδικές υπηρεσίες για τους ανείσπρακτους λογαριασμούς και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αναχρηματοδότηση των δανείων θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Διευκρίνισε πως δεν τίθεται ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι η κατάσταση χειροτέρευσε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012.

Ο κ. Ζερβός δήλωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και τόνισε ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση για το πρόβλημα στην αγορά ενέργειας. Πρόσθεσε δε, ότι με ένα 5% πάνω δεν θα ετίθετο ζήτημα στην αγορά, αφού είναι ανάλογο με το ποσοστό αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας