Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τον Φ.Σαχινίδη στην Κατερίνη

Μας το έστειλε η N.E.ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
 Τώρα δυνατό ΠΑΣΟΚ ως θεσμικό αντίβαρο στις ακρότητες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Σαχινίδης:
«Το ΠΑΣΟΚ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς που θα πρέπει να
στηριχθεί και να ενισχυθεί από τους πολίτες στις 17 Ιουνίου ώστε να αποτελέσει το θεσμικό αντίβαρο απέναντι στις ακρότητες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, που έχει προτείνε, διασφαλίζει την έξοδο από την κρίση, την σταθερή και αυτοδύναμη πορεία στην Ευρώπη και το ευρώ, την ισότιμη συμμετοχή στην Ευρωζώνη».


Η προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας. Ομιλητής ήταν ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.

Ο κ. Σαχινίδης με καθαρό κατανοητό λόγο περιέγραψε το πρόβλημα της κρίσης στην Ευρώπη, την Ευρωζώνη και την Ελλάδα, την δύσκολη πορεία της χώρας τα δύο χρόνια που πέρασαν, την ευθύνη και το κόστος που επωμίστηκε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση για ένα πρόβλημα που παρέλαβε και έπρεπε να διαχειριστεί χωρίς να διαλύσει αλλά να κρατήσει όρθια την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στα προγράμματα και την ακατάσχετη παροχολογία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως αν κοστολογήσουν τα προγράμματά τους και τις παροχές που προτείνουν ακυρώνουν όλη την προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα και μας οδηγούν η ΝΔ σε ολική επαναφορά σε πολιτικές που οδήγησαν στο αδιέξοδο του 2009 και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σταδιακή απομόνωση της χώρας και περιθωριοποίηση της στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.
Υπάρχει δυνατότητα εξόδου από την κρίση;

Όπως τόνισε ο κ. Σαχινίδης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ βγάζει τη χώρα από την κρίση και όχι από την Ευρώπη. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στο τρίπτυχο:
· Ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας μέσω ενίσχυσης των εξαγωγών, υποκατάστασης των εισαγωγών και προσέλκυσης των επενδύσεων.
· Συνέχιση με ηπιότερους ρυθμούς της δημοσιονομικής προσαρμογής
· Αποκατάσταση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος μέσω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Η παράταση στη δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναγκαία» επεσήμανε ο κ. Σαχινίδης,  «ώστε να περιοριστεί η επίδραση της στην αναπτυξιακή πορεία.
Με τις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ που συνδυάζουν πολιτικές για αναδιάρθρωση της οικονομίας σε όλους τους τομείς καθώς και επιτάχυνση στις διαρθρωτικές αλλαγές η χώρα θα καταφέρει να περάσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εισοδήματα.
Έτσι, θα ενισχύσει την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και των ταμείων υγείας.
Ταυτόχρονα με στοχευμένες παρεμβάσεις στο κοινωνικό τομέα θα διασφαλίσει ότι η χώρα θα παρέχει προγράμματα κοινωνικής στήριξης σε όσους τα έχουν ανάγκη και όχι οριζόντια με αποτέλεσμα και οι πόροι των φορολογουμένων να κατασπαταλώνται και όσοι έχουν ανάγκη να μην προστατεύονται επαρκώς.

Τέλος ο κ. Σαχινίδης  υπογράμμισε πως «το διακύβευμα λοιπόν αυτών των εκλογών είναι:
Διασφάλιση των πλεονεκτημάτων της δανειακής σύμβασης και αναθεώρηση των πτυχών που ενισχύουν την ανάπτυξη ή στροφή στην ακατάσχετη και καταστροφική παροχολογία και στις αδιέξοδες προτάσεις για επανακρατικοποίηση επιχειρήσεων που δε λύνουν κανένα από τα προβλήματα της χώρας;
Αξιοποίηση των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για διεκδίκηση στήριξης, για μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισοδήματα, μείωση των ελλειμμάτων και αποκατάσταση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος ή ολική επαναφορά σε πολιτικές που οδήγησαν στο αδιέξοδο του 2009 με σταδιακή απομόνωση της χώρας και περιθωριοποίηση της στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας;
Σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να τοποθετηθούν οι έλληνες στις 17 Ιουνίου, για να διασφαλίσουν μια σταθερή και αυτοδύναμη πορεία και ισότιμη συμμετοχή στην ευρωζώνη.
Σας καλώ να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ, την υπεύθυνη δύναμη της κεντροαριστεράς».