Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τις χειροβομβίδες στο ΣΚΑΪ

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που στις 4 παρά τέταρτο τα ξημερώματα της Κυριακής, απασφαλισαν και πέταξαν δυο αμυντικές
χειροβομβίδες ρωσικού τύπου, κατά του κτιρίου του ΣΚΑΪ. 

Η πρώτη χειροβομβίδα εντοπίσθηκε από εργαζόμενο του ΣΚΑΪ στη μια παρά πέντε το μεσημέρι, ενώ η 2η μετά από έρευνες της αστυνομίας και της ασφάλειας καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για την ύπαρξη και δεύτερης χειροβομβίδας. 

Εντύπωση προκαλεί ότι στις 5 και τέταρτο το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε από τηλεφωνικό θάλαμο στη Νίκαια προειδοποιώντας για την ύπαρξη χειροβομβίδων, ωστόσο στον αρχικό έλεγχο της αστυνομίας οι χειροβομβίδες δεν εντοπίσθηκαν.

Οι χειροβομβίδες ήταν απασφαλισμένες, και δεν εξερράγησαν λόγω αφλογιστίας. 

Μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκείμενου να εντοπισθούν τυχόν αποτυπώματα των δραστών. 

Η εξουδετέρωση των δύο χειροβομβίδων, ολοκληρώθηκε περίπου στις 18:40, ενώ τονίζεται ότι οι δύο χειροβομβίδες ήταν πραγματικές και όχι ρεπλίκες.

Η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως προσπάθεια φίμωσηςτου πλουραλισμού και της ελεύθερης πληροφόρησης, ανήμερα της εκλογικής αναμέτρησης, από άγνωστα παράκεντρα.

Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα στον ΣΚΑΪ
«Όταν κάποιοι εκτοξεύουν χειροβομβίδα εναντίον ενός σταθμού είναι πράξη καταδικαστέα. Η εκτόξευση της χειροβομβίδας πρόκειται για πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες σκοτεινές εποχές. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» σχολίασε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.
«Πρόκειται για επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας και κατά της ελεύθερης πληροφόρησης, γιατί ήθελαν να χτυπήσουν την ελεύθερη πληροφόρηση. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
«Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη ενέργεια. Βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατίας την ημέρα των εκλογών. Ο μόνος που δεν ωφελείται από τέτοιες κινήσεις είναι η δημοκρατία» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

ΣΥΝ: 
Η ρίψη χειροβομβίδας στον σταθμό ΣΚΑΪ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και την ενημέρωση. Μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας.
«Καταγγείλω απερίφραστα το περιστατικό. Συναισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης οι πολίτες και ειδικά εμείς οι πολιτικοί, να διαφυλάξουμε την κοινωνική ειρήνη στη χώρα μας και να βάλουμε στην άκρη τα άκρα με την ψήφο μας» τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

«Κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Πρόκειται για ευθεία απειλή κατά της απειλή δημοκρατίας Να βρεθεί οποίος το έκανε» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ Τέρενς Κουικ. 

«Μας προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία τέτοιο γεγονός συμβαίνει την ημέρα των εκλογών. Ποιο μήνυμα θέλουν να στείλουν οι ανεγκέφαλοι; Το καταδικάζουμε απόλυτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την άκρως επικίνδυνη τρομοκρατική ενέργεια. Πολύ επικίνδυνα και περίεργα πράγματα συμβαίνουν σήμερα (...), και όχι τυχαία, από σκοτεινά κέντρα και όχι μόνο, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και το φόβο του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας.
«Ας ελπίσουμε ότι αυτό που συνέβη στον ΣΚΑΪ είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και δεν είναι απόπειρα φιμώσεως των ελεύθερων φωνών. Όπως και να έχει η Δημοκρατία από τέτοιες ενέργειες δεν βλάπτεται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.


skai.gr/news/