Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Στις εφορίες έστειλε η ΔΕΗ τις οφειλές από το τέλος ακινήτων

Στις εφορίες διαβιβάστηκαν από τη ΔΕΗ τα στοιχεία των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν μέχρι τις 30 Απριλίου το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων
Επιφανειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιχείρηση, στις 30 Απριλίου απεστάλησαν σύμφωνα με τη νομοθεσία όλες οι οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος για είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Οι εφορίες αναμένεται να καλέσουν τους υπόχρεους προκειμένου να καταβάλουν το ειδικό τέλος.
Οσον αφορά σε κάποιες περιπτώσεις πελατών της, οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30ή Απριλίου 2012, το ποσό που κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.
Οσοι ωστόσο επιθυμούν να τους επιστραφεί το ποσό νωρίτερα μπορούν να μεταβούν σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξουν άμεσα το σχετικό ποσό (με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά τους).
Τέλος, η επιχείρηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά «την κατανόηση για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι εξαρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αποστολή αυτή που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων».