Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Τηλεόραση της Apple

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Τις τελευταίες ημέρες φουντώνει η συζήτηση για την πιθανότητα να εισέλθει η Apple στην αγορά της τηλεόρασης. Αφορμή στάθηκε η δημοσίευση πληροφοριών εκ των έσω, φυσικά υπό καθεστώς
ανωνυμίας, που φέρουν την Apple να έχει στο τραπέζι την πρότυπη Apple HDTV, με κάμερα iSight για δωρεάν βιντεοδιασκέψεις, με Siri για έλεγχο με φωνητικές εντολές και AirPlay για ασύρματη μετάδοση δεδομένων από διάφορες πηγές με το μήλο της Apple.

Η πληροφορία δημοσιεύεται στο μπλογκ Cult of Mac, όπου η Apple HDTV ζωντανεύει μέσα από μια προσπάθεια εικονογράφησης όλων όσων έχουν γίνει γνωστά. Οι φωτογραφίες δεν αποτελούν απόδειξη της ύπαρξης της Apple HDTV, αλλά μια προσπάθεια να αποτυπωθούν όλες οι διαρροές.

Σύμφωνα με την ανώνυμη λοιπόν πηγή του Cult Of Mac, η Apple HDTV

θα μοιάζει με τα φωτεινά επίπεδα μόνιτορ της Apple, τις LED Cinema Display, θα έχουν όμως μεγαλύτερη διαγώνιο (από 40 έως 60 ίντσες εκτιμούν αναλυτές),
θα φέρει την κάμερα iSight για τη διεξαγωγή βιντεοδιασκέψεων μέσω FaceTime (δωρεάν). Μάλιστα, λέγεται ότι η κάμερα θα μπορεί να εστιάσει στο πρόσωπο του συνομιλητή και να τον ακολουθεί καθώς εκείνος κινείται στο χώρο, αποδεσμεύοντάς τον από τον καναπέ εν μέσω επικοινωνίας με εικόνα και ήχο.
θα υποστηρίζει το Siri του iPhone 4S. Η υπηρεσία της Apple στην Apple HDTV θα μπορεί να προτείνει ταινίες με βάση το ιστορικό των προτιμήσεων του τηλεθεατή (ή όσες έχουν εισαχθεί στα αγαπημένα του). Με το Siri θα μπορεί επίσης να ξεκινήσει το FaceTime.
Τέλος, η Apple HDTV θα υποστηρίζει το AirPlay για την ασύρματη λήψη και προβολή περιεχομένου από Mac, iPhone ή iPad.

Η συζήτηση για την πιθανότητα εισόδου της Apple στην αγορά της τηλεόρασης περιστρέφεται γύρω από την δυνατότητα της εταιρείας να παίξει «εκτός γηπέδου», με κάποιους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η Apple δεν μπορεί να προσφέρει κάτι ανώτερο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών (και δη, οθόνες OLED ή υπερυψηλές αναλύσεις). Η είσοδός της στο σαλόνι με μια τηλεόραση Apple αμφισβητείται έντονα. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη που θέλει την Apple να εισβάλλει στο κεντρικό σημείο συνεύρεσης της οικογένειας και των φίλων μέσα στο 2013.