Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΜΕ...

Μας το έστειλε ο Βασίλης Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ
ΓΝΩΜΗ Τού ΒΑΣΙΛΗ ΝΟΥΛΕΖΑ. Συγχωνεύσεις ανάγκης η καλύτερη συνταγή για το καταρρέον πολιτικό κατεστημένο πού υποδούλωσε την Ελλάδα.
Το καταστροφικό σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Δεν με εξέπληξε ο επαναπατρισμός . η παλιννόστηση της πολέμιας μέχρι πρότινος τού Αρχηγού της φιλελεύθερης παράταξης Αντ. Σαμαρά και σφοδρής επικρίτριας του κ Ντόρας Μπακογιάννη πού τού επιτίθετο προεκλογικά με βαρύτατους , ονειδιστικούς χαρακτηρισμούς, αμφισβητώντας ευθέως την ικανότητα του να ηγείται της άλλοτε μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Το σύμφωνο συμβίωσης πού υπέγραψαν επικαλούμενοι εθνική ανάγκη, υποκρύπτει την βούληση να διασωθεί η αποδυναμωμένη και συρρικνωμένη πλέον παράταξη εκλογικά και λιγότερο αφορά την σωτηρία της πατρίδας μας από την απειλούμενη χρεοκοπία , την έξοδο από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με την οποία μάς εκβιάζουν οι δανειστές μας με τον πλέον απροκάλυπτο και χυδαίο τρόπο μη εξαιρουμένης της κ Λαγκάρντ τού ΔΝΤ.
Όμως τί τελικά σηματοδοτεί η επάνοδος της κ Ντόρας Μπακογιάννη πού φοβούμαι ότι προέταξε την πολιτική επιβίωση της? Έγινε πολυσυλλεκτική, πλουραλιστική η αρχηγική, μετάλλαξη μιάς νεοσυντηρητικής παράταξης ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , άνοιξε τις πύλες της στους διαγραφέντες η αυτοεξορισθέντες, ώστε να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας? Το ζητούμενο είναι η ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα , φυσιογνωμία και ταυτότητα της και αν με αυτήν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μεσούσης της πολύπλευρης οικονομικής κρίσης.
Φοβούμαι ότι στην ΝΔ δεν έχουν αντιληφθεί την θεαματική στροφή της απογοητευμένης κοινωνίας προς την Αριστερά και ότι συνεπώς είναι αναγκαία μία διεύρυνση της εκλογικής βάσης κοιτάζοντας προς τούς εκτός της παράταξης ευρισκομένους πού βρίσκουν τον πολιτικό λόγο της αλλά και το πρόγραμμα της μάλλον παρωχημένα και αναχρονιστικά, άραγε μία αναπαλαίωση η ένα φρεσκάρισμα δεν αρκούν για την ανάκαμψη της. Η περίφημα λοιπόν επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης επιχειρείται σε λάθος βάση, η παράταξη θα έπρεπε να διευρυνθεί απευθυνόμενη στην δεινοπαθούσα κοινωνία, η απορρόφηση μικρών δορυφορικών πολιτικών κομμάτων δεν είναι αρκετή.
Ο γάμος η συγχώνευση πιο δόκιμα, λοιπόν ανάγκης και πολιτικών σκοπιμοτήτων ενδεχομένως να μην φέρει το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα, ας επανεξετάσουν στην ΝΔ την στρατηγική τους σε αυτόν τον τομέα, η ΝΔ θα έπρεπε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα περισσότερων τάσεων με αμιγώς κεντρώο χαρακτήρα εγκαταλείποντας τις εθνικιστικές κορώνες και υπερβολές.
Όσοι και εννοώ τα κανάλια και τις εφημερίδες των μεγαλοεργολάβων τού δημοσίου, απεργάζονται ιδιοτελώς ,μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μάλλον θα απογοητευτούν οικτρά, διότι δεν υπολογίζουν επαρκώς τον παράγοντα λαός πού θέλει να καταδικάσει και να περιθωριοποιήσει αυτούς πού κατέστρεψαν την χώρα στα όρια τού διεθνούς διασυρμού και την παρέδωσαν στα χέρια της διεθνούς τοκογλυφίας. Αν το ΠΑΣΟΚ πού συνεχώς καταρρέει δημοσκοπικά με την αυτόνομη εκλογική κάθοδο, δεν κατορθώσει συνεργασία ή σύμπραξη με συγγενή κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ ενόψει της επερχόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου συγκροτώντας ένα ευρύτερο φορέα σοσιαλδημοκρατίας , τότε θα είναι ι ιδιαίτερα δυσχερές να έχει την δυνατότητα συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα , αν δε αυτό θα αποτελείται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πού συνυπέγραψαν τα Μνημόνια θηλιά στον λαιμό τού ελληνικού λαού, τότε θα είναι το χειρότερο , το πιο εφιαλτικό σενάριο για τούς φορολογούμενους πολίτες πού βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους , διότι αυτά τα καταδικασμένα στην συνείδηση τού πολίτη κόμματα έχουν αναλάβει υποτελώς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις χωρίς την απαραίτητη λαϊκή νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση έναντι των δανειστών μας και κυρίως έναντι της κ Μέρκελ διά των υπογραφών τους πού δεν έχουν την δυνατότητα να αναιρέσουν , παρόλο πού εσχάτως μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση γενικώς και αορίστως εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τού ελληνικού λαού, ΚΑΊ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΆ ΈΚΤΑΚΤΑ ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΜΑΣ,ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, παρά τις περί τού αντιθέτου ανειλικρινείς και παραπλανητικές διαβεβαιώσεις στο εκλογικό σώμα κατά την προεκλογική περίοδο. Β ΝΟΥΛΕΖΑΣ.