Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πως μας προέκυψε η Χρυσή Αυγή;

Μας το έστειλε το supercomments..... Ευχαριστούμε πολύ

Αναρωτιόμαστε όλοι, εδώ και μέρες, πως 440 χιλιάδες , επέλεξαν στις εκλογές της
6ης Μαΐου να ψηφίσουν . Ήταν ψήφος αγανάκτησης; Ήταν ψήφος διαμαρτυρίας; Ήταν μήπως ψήφος κοροϊδίας προς το πολιτικό σύστημα γενικά; Άραγε μήπως ήταν μια συνειδητή επιλογή; Ή μήπως ήταν όλα αυτά μαζί;
Τι έκανε τόσο κόσμο να εκτοξεύσει το 0,24% ενός περιθωριακού κόμματος που ταυτίζεται με το ναζισμό και τον ακραίο εθνικισμό στο 7% περίπου;
Δυστυχώς είμαστε ένας λαός που δεν ξέρει. Ένας λαός που από σφουγγάρι της γνώσης έγινε λάτρης της άγνοιας. Ποτέ δεν καθόμαστε να σκεφτούμε ποιος είναι ποιος, ποιος πρεσβεύει τι και ποια μπορεί να είναι τα σκοτεινά σχέδια του.
Το σίγουρο είναι βέβαια ότι, σ’ αυτή τη συμπεριφορά μας οδήγησε το κράτος. Ο μεγάλος ένοχος. Ανύπαρκτο πολλές φορές, υποτυπώδες κάποιες άλλες, αργό, δυσκίνητο και εν πολλοίς στυγνό και αδιάφορο απέναντι στον πολίτη.
Σ’ αυτές τις σκληρές εποχές, η ανάγκη του πολίτη για την ουσιαστική παρουσία του κράτους, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Η ανάγκη της συνδρομής του κράτους σε απλά καθημερινά προβλήματα του κόσμου μεγάλη. Όμως αυτό σφυρίζει αδιάφορα, απουσιάζει. Σχεδόν πάντα.
Δύσκολοι καιροί λόγω εγκληματικότητας, η  σχεδόν απούσα.
Ληστείες, ανασφάλεια, αβεβαιότητα βυθίζουν το λαό στην απελπισία.
Εκεί λοιπόν κάνει την παρουσία της η , η DELIVERY ασφάλεια του φουκαρά. Το υποκατάστατο της ασφάλειας που λείπει γενικώς. Ο προσωπικός σωματοφύλακας που συντρέχει μ’ ένα τηλεφώνημα. Έτσι είναι. Πεθαίνει το κράτος ή είναι σε κώμα, ανασταίνονται οι ακραίες συμπεριφορές, ξαναγεννιέται ο φασισμός.
Κύριοι του πολιτικού συστήματος, δικό σας έργο είναι αυτό. Φτιάξατε μια  όπως σας βολεύει, προβλέψατε και προνοήσατε ότι σας χρειάζεται κι αφήσατε έναν ολόκληρο λαό να μη ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Δώσατε εξουσία άνευ προηγουμένου στα ΜΜΕ, για να εισπράττετε όταν χρειάζεστε το γλείψιμο ως ανταπόδοση.
Για σάς ότι έχει αξία βρίσκεται ανάμεσα στο τρίγωνο: έδρανο – ΜΜΕ – κάλπη. Όλα τα άλλα είναι σα να μην υπάρχουν. Τι ανάγκες του λαού, τι προβλήματα, τι φόβοι, δεν τα ζείτε άρα δεν υπάρχουν. Μην απορείτε λοιπόν. Εσείς ζεσταίνατε τόσα χρόνια στο κόρφο σας το αυγό του φιδιού. Το κάνατε συνεχώς σ’ αυτόν τον τόπο.
Τώρα δήθεν θλίβεστε για το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής, ενώ ξέρετε ότι αν κάποιος από σας έπαιρνε , ούτε που θα σας ένοιαζε.
Κύριοι  ξυπνήστε! Συνέλθετε. Αλλιώς δεν είναι μακριά η ώρα που κάποιοι θα σας χτυπήσουν βίαια την πόρτα ένα βράδυ φωνάζοντας σας:

Εγέρθητω!!!



Καφετζής