Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Tροφές κατά του πονοκεφάλου

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Μαζί με το άγχος, την ένταση, την ατμόσφαιρα και άλλους παράγοντες που προκαλούν πονοκεφάλους, βρίσκουμε και τη διατροφή στη λίστα. Όσον αφορά στον τελευταίο παράγοντα, όπως ακριβώς μπορεί να
προκαλέσει πονοκέφαλο, έχει τη δυνατότητα και να τον καταπολεμήσει.
Μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους και να μας χαλάσει όλη την ημέρα, να μην μας αφήσει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να μας ρίξει ακόμη και στο κρεβάτι για ύπνο, αγκαλιά με τα παυσίπονα. Ο πονοκέφαλος είναι πολύ βασανιστικός για πολλούς και, σίγουρα, οι πιο βασικοί από τους λόγους που μας οδηγούν σε αυτόν έχουν να κάνουν με τα μάτια μας (η οθόνη του υπολογιστή που τα κουράζει όλη την ημέρα), με άγχη και εντάσεις (η πίεση στη δουλειά), με θορύβους (ο γείτονας που προσπαθεί να μάθει ντραμς), με την έλλειψη ύπνου, κ.α. Όμως, ανάμεσα σε όλα αυτά μπορεί να βρούμε και τη διατροφή, η οποία παίζει πιο σημαντικό ρόλο από αυτόν που νομίζαμε εν προκειμένω.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εντοπίσει ποιες τροφές τους προκαλούν πονοκέφαλο και ποιες τους βοηθούν να τον καταπολεμήσουν, κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε πάσχει, αρκεί να κατανοήσει τον πόνο και να εντοπίσει τα συμπτώματα, τα αίτια και το είδος του πονοκεφάλου. Οι παρακάτω τροφές, ίσως σας ανοίξουν το δρόμο, για να δώσετε μια λύση στο πρόβλημά σας και να ζήσετε μια ζωή χωρίς… πόνο.

Οι «ύποπτες» τροφές

Παλαιωμένο τυρί: Μια από τις πιο συνηθισμένες, διατροφικές αιτίες πονοκεφάλου είναι και το ώριμο, παλαιωμένο τυρί, λόγω της ουσίας τυραμίνης που περιέχει, η οποία δημιουργείται, καθώς διασπάται η πρωτεΐνη. Όσο πιο παλιό είναι το τυρί, τόσο περισσότερη τυραμίνη περιέχει. Εάν έχετε διαπιστώσει ότι ο πονοκέφαλος παραμονεύει, όποτε καταναλώνετε τέτοιου είδους τυριά, αποφύγετέ τα και παραμείνετε μακριά από το ροκφόρ, το μπρι, τη φέτα, το τσένταρ, την παρμεζάνα κ.λπ.

Αλκοόλ: Δυστυχώς, όσο κι αν σας φτιάχνει τη διάθεση …