Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Kατέστρεψαν κρεοπωλείο εξ αιτίας του Derby news!

Τη διαφημιστική του προώθηση μέσω της εφημερίδας Derby news, πλήρωσε το "Παραδοσιακό Κρεοπωλείο" που στεγάζεται στην οδό Ψαρουδάκη 2-4 στα Κάτω Πατήσια. Το κατάστημα του
Ηλία Τσάβου έπαθε μεγάλες ζημιές λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έπειτα από διάρρηξη αγνώστων οι οποίοι προξένησαν μεγάλες ζημιές στην επιχείρηση. 
Το ερωτηματικό που αναζητά απάντηση αφορά στο αν ο επιχειρηματίας πλήρωσε τον εμφύλιο ανάμεσα στους μετόχους του Παναθηναϊκού ή την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ.
Η διαφημιστική καταχώρηση για το «Παραδοσιακό Κρεοπωλείο» είναι η μοναδική που έχει η εφημερίδα Derby news, η οποία στο παρελθόν έχει σταθεί απέναντι στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα και τάχθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Κατηγορήθηκε, μάλιστα, ευθέως από τους Βγενόπουλο και Πατέρα ο εκδότης του Derby news Κώστας Γκόντζος ότι τους κάνει πόλεμο.
Οι υποψίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενισχύονται από τους πρόσφατους προπηλακισμούς δημοσιογράφων και παραγόντων από οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ μετά τη γενική συνέλευση της περασμένης Παρασκευής. Βέβαια είναι άλλο πράγμα ένας προπηλακισμός και εντελώς διαφορετικό η καταστροφή ενός καταστήματος.
Αλλά οι έρευνες στρέφονται και προς αυτή την κατεύθυνση επειδή ενδέχεται να σκέφτονται κάποια αρρωστημένα μυαλά ότι με την καταστροφή του κρεοπωλείου θα σταματήσουν οι διαφημίσεις στο Derby news και έτσι θα ανασταλεί η έκδοσή του.
Φυσικά οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργεια με στόχο το επιχειρηματικό πλήγμα στον Ηλία Τσάβο. Αλλά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλλεξαν, ο επιχειρηματίας ούτε εχθρούς είχε, αλλά και αγαπητός ήταν στη γειτονιά και στους πελάτες του.
Αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει χαθεί εντελώς το μέτρο και η λογική. Κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές επειδή απλά εκφράζουν τις απόψεις τους.
Σωστές ή λανθασμένες είναι δευτερευούσης σημασίας. Αλλά στην Ελλάδα του 2012, του μνημονίου και των τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, η ρήση του Βολταίρου ότι «διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» δεν βρίσκει πολλούς υποστηρικτές…