Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως και τον Απρίλιο του 2012 έχει ως εξής:


ΜΑΡΤΙΟΣ
Παρασκευή 9 (ώρα 19:15):
 Παρακολούθηση της λειτουργίας των Β Χαιρετισμών στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας (στο αριστερό κλίτος).
Τετάρτη 14 : Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΦΑΜΘ και ετήσιος απολογισμός του Δ. Σ. Η Συνέλευση θα γίνει στις 17:30και σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών, η Συνέλευση επαναληφθεί στις 18:00.
Σάββατο 17 : Εκδρομή στην Βέροια. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, στη βραβευμένη βιβλιοθήκη της και στο Μουσείο Εκπαίδευσης. Αναχώρηση από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ώρα 09:00 και το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 15€. Δηλώσεις συμμετοχής (με την καταβολής 5€), στην Γραμματεία του Συνδέσμου από την 1ηΜαρτίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, κατά τις ώρες 11:00 - 13:00.
Πέμπτη 29: Εκδρομή στην Αμφίπολη. Αναχώρηση από το Αρχαιολογικό Μουσείο στις 09:00 και το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 20€. Δηλώσεις συμμετοχής (με την καταβολή 10€), στην Γραμματεία του Συνδέσμου από την 15η Μαρτίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, κατά τις ώρες 11:00 - 13:00.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Τρίτη 3 (ώρα 11:00): Επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση: Έλληνες και Φοίνικες - στα σταυροδρόμια της Μεσογείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η ξενάγηση θα γίνει από την αρχαιολόγο του Μουσείου Δρ. Λιάνα Στεφανή.
Ο Σύνδεσμος προγραμματίζει για τις 19, 20 και 21 Απριλίου εκδρομή στους ΔελφούςΔίστομο, Ορχομενό, Γαλαξείδι, Άμφισσα και Όσιο Λουκά. Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 150€. Διανυκτερεύσεις στους Δελφούς, στο ξενοδοχείο Αμαλία 4* (με πρωινό). Δηλώσεις συμμετοχής, από τις 15 Μαρτίου, στο Πρακτορείο ΔΟΥΚΑΣ Travel CollectionsΚαρόλου Ντηλ 20, τηλέφωνο: 2310 254450, με καταβολή 50€. Αναλυτικό πρόγραμμα θα το λάβετε από το Πρακτορείο.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Συνδέσμου, για κάθε πρόβλημα σας, είναι τα: 2310 830538 (εσωτ. 218) και 6977678428, κατά τις ώρες λειτουργίας της Γραμματείας μας, και το  e- mail: friends.amth@culture.gr
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Το Δ. Σ. του ΣΦΑΜΘ

Ο «Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» είναι ένα αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία της αείμνηστης Ιουλίας Βοκοτοπούλου, τότε προϊσταμένης της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Σήμερα έχει περισσότερα από 500 μέλη, ενώ είναι μέλος της ΕΟΣΦΙΜ (Ελληνική Ομοσπονδία Σωματείων Φίλων Μουσείων).
Ο Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (ΣΦΑΜΘ) ενισχύει το Μουσείο:
  • Με την ηθική και υλική συμπαράσταση στο έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, καθώς και την αγορά έργων τέχνης για τον εμπλουτισμό των συλλογών του.
  • Προάγοντας την καλλιέργεια στο ευρύτερο κοινό του ενδιαφέροντος για τις αρχαιότητες και την προστασία τους.
  • Με τη μορφωτική και πολιτιστική προαγωγή των μελών του.
Για τους λόγους αυτούς ο ΣΦΑΜΘ:
  • Διοργανώνει επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία, εκθέσεις, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας και του εξωτερικού.
  • Διοργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις, και άλλες εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα στηρίζει τις δραστηριότητες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και της ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ.
  • Συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Συλλόγους και άλλους φορείς που έχουν σχέση με τα θέματα που περιλαμβάνονται στους σκοπούς του Συνδέσμου.
Στο πλαίσιο των σκοπών του, ο ΣΦΑΜΘ από την ίδρυσή του έως σήμερα έχει διοργανώσει διαλέξεις, εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεναγήσεις, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, ενώ έχει στηρίξει, από τη θεσμοθέτησή τους το 1994, τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των εκθέσεων του Μουσείου, καθώς και την αρχαιολογική έρευνα.