Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οριστική διακοπή του ντέρμπι λόγω των επεισοδίων

Μάχες με μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το ΟΑΚΑ 
Διεκόπη οριστικά στο 83ο λεπτό, λόγω σοβαρότατων επεισοδίων, το μεγάλο ντέρμπι των
«αιωνίων», στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα με 0-1 από το 51' χάρη σε τέρμα του Τζαμάλ Αμπντούν.


Φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Με δακρυγόνα απαντούν οι άνδρες των ΜΑΤ. 

Διαιτητές και ποδοσφαιριστές εγκατέλειψαν τρέχοντας τον αγωνιστικό χώρο.

Μαζική αποχώρηση των φιλάθλων απο το Ολυμπιακό Στάδιο.

Στις φλόγες αρκετές θύρες του ΟΑΚΑ.

Είχαν προηγηθεί άγριες συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου με 57 προσαγωγές, 12 συλλήψεις και 4 τραυματίες αστυνομικούς, οι δύο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. 



Μετά από σύσκεψη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μεταξύ του διαιτητή Κάκου, αξιωματικών της αστυνομίας και εκπροσώπων της Super League αποφασίσθηκε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο.

Στο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι, ομάδα 60-70 ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δημιούργησε νέα ένταση δίπλα ακριβώς από τα επίσημα του Παναθηναϊκού, ξηλώνοντας καθίσματα και πετώντας σίδερα στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Προηγουμένως, κατά την προσέλευση των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, υπήρξε ένταση μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και δυνάμεων των ΜΑΤ. Η κατάσταση αρχικά εκτονώθηκε γρήγορα και η προσέλευση των «πράσινων» φιλάθλων στο γήπεδο συνεχίστηκε κανονικά, ωστόσο διάχυτη ήταν η ανησυχία εντός του γηπέδου για τα τεκταινόμενα εκτός αυτού...

 

Να σημειώσουμε πως στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. 


http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=184075