Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σύντομα νέα που μας αφορούν

Μας το έστειλε η cristina
Συστήνεται Εβραϊκό Κοινοβούλιο της Ευρώπης
01-03-2012 13:02:22
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Σαμπάχ, 400.000 Εβραίοι από 47 χώρες
ψήφισαν μέσω διαδικτύου και εξέλεξαν 120 εκπροσώπους τους που θα μετέχουν στο Εβραϊκό Κοινοβούλιο της Ευρώπης.
Επικεφαλής του κοινοβουλίου που έχει σκοπό να καταπολεμήσει την εχθρότητα εναντίον των Εβραίων εξελέγησαν ο Joel Rubinfeld πρώην πρόεδρος των εβραϊκών οργανώσεων του Βελγίου και ο Vadim Rabinovic πρόεδρος της Εβραϊκής Ένωσης Ευρώπης. Το κοινοβούλιο θα έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες και θα είναι το μάτι των Εβραίων στην Ευρώπη.
Οι Εβραίοι της Τουρκίας θα εκπροσωπούνται από τους Cemi Kamhi και Vital Denis Ojalvo Oner που ψηφίστηκαν από 3.379 ομοθρήσκους τους.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ψηφοφορία την είχαν οι Εβραίοι της Ρωσίας με 90.382 ψήφους και ακολουθούν οι Εβραίοι της Γερμανίας με 76.764 ψήφους.
Αυτό γίνεται όταν μερικοί είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.
Θα αποφυλακιστούν όσοι έχουν ποινή μικρότερη των 5 ετών
28-03-2012 18:44:19
Όσοι έχουν καταδικαστεί με ποινή άνω των 5 ετών κάθειρξη θα παραμείνουν στη φυλακή, ενώ θα αποφυλακιστούν όσοι έχουν ποινή μικρότερη των 5 ετών. Αυτό αναφέρει στη γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Η πρόταση της αντεισαγγελείας προέκυψε μετά τις καταγγελίες του προϊσταμένου των Φυλακών Χαλκίδας, ο κ. Κανελλόπουλος στην γνωμοδότησή του διευκρινίζει ότι οι κρατούμενοι που εκτίουν ποινή που δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια θα πρέπει να απολυθούν άμεσα σύμφωνα με το Ν. 4043/2012, υπό τους εξής όρους:
Η ποινή τους να είναι μέχρι τρία χρόνια και έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/10 αυτής, η ποινή τους να είναι από 3 έως 5 έτη (συμπεριλαμβανομένης και της κάθειρξης) εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/5 της ποινής τους.
Αυτό για να σιγουρευτούμε ότι οι Έλληνες δεν θάχουν το χρόνο να αντισταθούν στα νέα μέτρα που έρχονται.
23-03-2012 13:50:23
Όπως το defencenet.gr πρώτο είχε αποκαλύψει ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο αλλοδαπών με ελληνική ιθαγένεια, στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθότι αναφέρεται σαφέστατα ότι υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως του ΤΡΟΠΟΥ ΚΤΗΣΗΣ της ιθαγένειας το οποίο σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι δε ρωτάμε από που έρχεσαι ,που γεννήθηκες αλλά μόνο αν πήρες την ιθαγένεια.
Δεν θάθελα να βρεθώ στην θέση όσων υπέγραψαν όταν και αν αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα στην Ελλάδα.
Με ειδήσεις από το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr