Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή και η... παρωδία συνεχίζεται! (Ντροπή για την ΑΕΚ)


Απίστευτο κι όμως ελληνικό; Το ματς ΑΕΚ - ΟΦΗ μετατέθηκε για Κυριακή, αλλά μην ξαφνιαστείτε αν αναβληθεί εκ νέου!!! Η Super League σε σύσκεψή της το
μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισε να διεξαχθεί το παιχνίδι την Κυριακή το απόγευμα (19/2, 17:15)!
Αναμένεται η επίσημη αντίδραση της ΓΓΑ, μέσω του Παναγιώτη Μπιτσαξή, καθώς όπως εύλογα διερωτήθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ Βασίλης Ξημέρης στον αέρα του Sentra: «Αύριο δεν θα υπάρχει πρόβλημα τάξης; Δεν στέκει αυτή η πρόταση, δεν συμφωνούμε, την έχουμε αναφέρει σε όλα τα αρμόδια όργανα και στον κ. Μπιτσαξή».
Οπως μάλιστα τόνισε ο Βασίλης Ξημέρης έχει ήδη μιλήσει με τον Παναγιώτη Μπιτσαξή, γνωστοποιώντας του τη θέση των Κρητικών και αναμένεται η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα ενώ την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΑ Θανάσης Κοκαλάκης, σε επικοινωνία του με τον Sentra 103,3, εξήγησε ότι υπάρχει θετική εισήγηση της αστυνομίας για διεξαγωγή του αγώνα την Κυριακή, άρα δεν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας του οποίους επικαλέστηκε ο Μπιτσαξής για να αποφασίσει την αναβολή την Παρασκευή.

Ο γενικός γραμματέας φέρεται να συμφωνεί με τους Κρητικούς και να μην έχει αντίρρηση να αναβληθεί το παιχνίδι, οπότε δεν αποκλείεται τίποτα...

Το βέβαιο είναι ότι στην Κυριακή αντιδρά πλέον και ο ΟΦΗ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να αγωνιστεί την συγκεκριμένη μέρα, ενώ το ίδιο ισχύει και με την ΑΕΚ!

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια απαγόρευσης διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ από τη Γ.Γ.Α., ο αγώνας ορίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:15».

Διαφωνεί η ΑΕΚ

Δεν θέλει να διεξαχθεί το ματς με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (20/2, 17:15) η ΑΕΚ, η οποία με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 2 το μεσημέρι ταυτιζόταν με την επίσημη θέση των Κρητικών.

Στην Ενωση βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή μ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος ήταν με ένα κινητό στο χέρι.

Είχε διαρκή επικοινωνία τόσο με τη Superleague που όρισε ώρα και ημερομηνία διεξαγωγής του ματς όσο και με τον Γ.Γ.Α., Πάνο Μπιτσαξή, αλλά και με τον ΟΦΗ. Υποστήριζε πως το ματς δεν μπορεί να διεξαχθεί και το στήριζε στο πως «όταν ένα ματς αναβάλλεται το Σάββατο για λόγους ασφαλείας, πώς μπορεί να γίνει την Κυριακή με συλλαλητήριο και άλλες υποχρεώσεις της Αστυνομίας, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν μπορούν να σφραγιστούν εισιτήρια με κίνδυνο για δημιουργία επεισοδίων που εκφράζονται».

Ξημέρης: «Δε γίνεται δεκτή η Κυριακή»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τον ορισμό του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (σ.σ. η απόφαση δεν είχε γίνει ακόμη γνωστή).

Για την θέση της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Η σύσκεψη τελείωσε πριν από λίγο. Εμείς ως ΠΑΕ ΟΦΗ εμμένουμε στη θέση μας να γίνει σήμερα το παιχνίδι. Εμείς ξέραμε ότι το παιχνίδι θα γίνει στις 7 και μισή και είχαμε προετοιμαστεί. Περάσαμε μεγάλη ταλαιπωρία για να έρθουμε στην Αθήνα. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Τετάρτη για το Κύπελλο. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ πρέπει να γίνει, διαφορετικά θα πρέπει να το αναβάλουν επ' αόριστον.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι να γίνει αύριο, δεν γίνεται δεκτή από εμάς. Αύριο δηλαδή δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τον κόσμο που μπορεί να πάει στο ΟΑΚΑ; Δεν στέκει αυτή η πρόταση. Εμείς δεν συμφωνούμε και το έχουμε αναφέρει σε όλα τα αρμόδια όργανα.

Γνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η χώρα μας και γίνονται αντιληπτά και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στον συνεταιρισμό πρέπει να υπάρχει τέτοια διαδικασία κατά την οποία να αλληλοϋποστηρίζονται οι ομάδες. Είμαστε ήδη δύο ημέρες στην Αθήνα. Θέλουμε να προστατεύσουμε την ομάδα και τους παίκτες μας. Δώδεκα χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος του ταξιδιού, το οποίο θα διπλασιαστεί για ακόμη μία ημέρα παραμονής. Δεν πρόκειται να μας αποζημιώσει κανείς. Υπάρχει, όμως, και το ηθικό κομμάτι».

Για τη συνομιλία του με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή: "Ο κύριος Μπιτσαξής βρίσκεται σε διαβούλευση με την αστυνομία και θα με ενημερώσουν σε λίγη ώρα. Του είπα τα ίδια πράγματα που λέω και σε εσάς. Είναι λογική η θέση μας. Δεν έχουμε τίποτα με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Αντίθετα, η ΠΑΕ ΑΕΚ δήλωσε και αυτή από την πλευρά της ότι θέλει να διεξαχθεί σήμερα το παιχνίδι".

Πιερ Κοσμίδης: «Ολα σε συνάρτηση με τον ΚΑΠ»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Superleague Πιερ Κοσμίδης, μιλώντας νωρίτερα στον Sentra 103,3 είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόφαση της Super League. «Όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, οι επαφές συνεχίζονται για να βρεθεί η πιο πρόσφορη λύση. Η απόφαση δεν θα ληφθεί μονομερώς», τόνισε ο Κοσμίδης και συνέχισε:

«Από τη στιγμή που υπήρξε τέτοια απόφαση χθες βράδυ, εμείς θα ορίσουμε τον αγώνα σε νέα ημερομηνία βάσει των όσων προβλέπονται στον ΚΑΠ (σ.σ. Κανονισμό Αγώνων Πρωταθλήματος). Υπάρχει μια νομοθεσία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Το τι θα γίνει με την ΑΕΚ είναι θέμα της διοίκησης της ομάδας. Δεν μπορούμε εμείς να σχολιάσουμε το τι θα γίνει με την κάθε ομάδα. Εμείς απλά οφείλουμε να διαχειριστούμε τις συνέπειες της αναβολής».

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να οριστεί το παιχνίδι, ο Πιερ Κοσμίδης διευκρίνισε πως «από την πλευρά μας θα οριστεί το συντομότερο, αλλά συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αφορά στην αστυνομία, τη NOVA και είναι όλα σε συνάρτηση με τον ΚΑΠ.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορες παράμετροι. Όπως για παράδειγμα η ταλαιπωρία του ΟΦΗ, αλλά και οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Για τους λόγους μη σφραγίσματος των εισιτηρίων, που αφορά σε φορολογική διαδικασία της ΑΕΚ, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αφορά ξεκάθαρα στον τρόπο διοίκησης της ομάδας».