Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πότε επιτέλους θα πάρει σύνταξη;


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Είναι πλέον 70 ετών και σχεδόν δυο μηνών, καθώς έχει γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 1941. Παιδί του Πολέμου, ο σερ Άλεξ Φέρκιουσον βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ
Γιουνάιτεντ από το 1986, κλείνει δηλαδή αισίως 26 χρόνια προπονητικής καθοδήγησης της μεγαλύτερης και δημοφιλέστερης ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας. Ίσως και του κόσμου ολόκληρου, αν πιστέψουμε το σχετικό marketing.
Και όμως, ο σερ Άλεξ δεν δείχνει καμία διάθεση να αποχωρήσει. Ούτε από την προπονητική, σκέψη που δεν περνάει καν από το μυαλό του, αλλά ούτε και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνολικά. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του έκαναν Βρετανοί δημοσιογράφοι, ο Σκωτσέζος τεχνικός υπαινίχτηκε ότι η προπονητική αποστρατεία του είναι ακόμη μακρινή υπόθεση, και ο ίδιος προχωρεί τον καταρτισμό τριετούς στρατηγικού πλάνου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που έρθει εκείνη η ώρα, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να παραμείνει μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από κάποιο άλλο πόστο. Μιας και δυσκολεύεται να φανταστεί τη ζωή και την καθημερινότητά του μακριά από τους «κόκκινους διαβόλους».