Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί ο Πλεύρης δεν πήγε στη ΝΔ!

Τα τελευταία 24ωρα οι φήμες σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΛΑΟΣ Θανάσης – Θάνο τον ξέρουν όλοι – Πλεύρης, έδωσαν και πήραν.
Τα διάφορα σενάρια πυροδοτήθηκαν από τη στιγμή που οι φίλοι του Μάκης Βορίδης και Άδωνις
Γεωργιάδης είπαν το «ναι σε όλα» στο μνημόνιο 2. Τότε πολλοί θεώρησαν ότι ο τρίτος της παρέας, ο κ. Πλεύρης δηλαδή, θα τους ακολουθούσε αρχικά στην υπερψήφιση του μνημονίου και αμέσως μετά στη διαγραφή από το ΛΑΟΣ και στην ένταξή στη Νέα Δημοκρατία. Τελικά όμως όλοι διαψεύσθηκαν και ο Θάνος Πλεύρης παρέμεινε στον ΛΑΟΣ ακολουθώντας και τη γραμμή του πρόεδρου Γ. Καρατζαφέρη για απουσία από την ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Τι συμβαίνει λοιπόν και ο Θάνος «πρόδωσε» τον Μάκη και τον Άδωνι. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πατέρας του βουλευτή, Κωνσταντίνος Πλεύρης. Ο οποίος ουδέποτε θεώρησε ότι μια ένταξη στη ΝΔ θα «δικαίωνε» την επί μισό αιώνα πορεία του στον χώρο μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού, «ιδεολογίας» της 4ης Αυγούστου και «ιδεωδών» της 21ης Απριλίου! Πάντως ο... αγνός αυτός ιδεολόγος σκέφτηκε πολύ... οικογενειοκρατικά όταν αντάλλαξε την δική του πολιτική σιωπή με την ένταξη στην πολιτική – και την κατάκτηση βουλευτικής έδρας – του Θάνου. Συνέχιζε όμως, όπως αποδεικνύεται να σκέφτεται τρόπους ώστε το όνομα Πλεύρης να συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο.
Πώς μεταφράζονται όλα αυτά στο ρευστό σήμερα; Ο Κων/νος Πλεύρης βλέποντας την ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής με ποσοστό που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κυμαίνεται στο +, - 3%, υποθέτει ότι αρκεί μια απλή ώθηση σε περιοχές όπως η Α' Αθήνας – όπου η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει και τη μεγαλύτερη δύναμη – ώστε να ξεπεράσει το όριο που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.
Ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Κων. Πλεύρη είναι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο οποίος μπορεί να απορρίπτει μετά βδελυγμίας ό,τι αφορά τον ΛΑΟΣ όμως μια «μεταγραφή – βόμβα όπως αυτή του Θάνου Πλεύρη στο φτωχό από μεγάλου βεληνεκούς στελέχη κόμμα του, θα του έδινε μια τεράστια – έτσι υπολογίζει – ώθηση προς τη Βουλή. Παράλληλα η δημιουργία ενός ισχυρού χρυσαυγίτικου πόλου στην Α' Αθήνας αποδυναμώνει σημαντικά το Νο 2 του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια που ακούει στο όνομα Δημήτρης Κωνσταντάρας.
Το νέο υπό διαμόρφωση σκηνικό είναι σε γνώση του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο οποίος θέλοντας να μην το τροφοδοτήσει έσπευσε λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με πατέρα και υιό Πλεύρη να την διαψεύσει. Γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πως κινδυνεύει πάρα πολύ. Από εκεί που υπολόγιζε να βγάλει δύο βουλευτές στην Α' Αθήνας τώρα να μείνει εκτός Βουλής αφού η δύναμη του κόμματός του θα αποδυναμωθεί πλήρως λόγω Χρυσής Αυγής!

http://diktionews.gr/politiki/893-2012-02-20-16-27-58