Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο απίθανος κύριος Παπανδρέου: «Δίνουμε μάχη να σώσουμε τον πολίτη»


Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας όλων μας απέναντι στην πατρίδα, υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως η νέα δανειακή σύμβαση
αποτελεί τη μόνη διαθέσιμη λύση για έξοδο από την κρίση.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημα: να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα, τόνισε ο κ. Παναδρέου. «Ή συνεχίζουμε ριζοσπαστικά ή αποδεχόμαστε τη μοίρα μας.»
Ο κ. Παναδρέου χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη τη συμφωνία για «κούρεμα κατά 100 δισ. ευρώ. Εχουμε ιστορικό χρέος εμείς στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά κάποιοι μας πολεμούν, τόνισε.
«Έτυχε σε μας να πάρουμε στην πλάτη μας τα την τύχη της χώρας. Δίνουμε μάχη να σώσουμε τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε, εκπρόσωποι της παρασιτικής οικονομίας που έχουν βγάλει έξω τα λεφτά τους περιμένουν πώς και πώς να βγούμε από το ευρώ.
Ανέλαβε επίσης την ευθύνη για καθυστερήσεις και για το ότι «σε δύο χρόνια δεν κατάφερε να λύσει προβλήματα δεκαετιών.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μάχη που έδωσε το ΠΑΣΟΚ σε τρία μέτωπα: Απέναντι στις διεθνείς αγορές, απέναντι σε μια συντηρητική Ευρώπη με αργά ανακλαστικά και απέναντι στο εσωτερικό κατεστημένο και τις αντιλήψεις του παρελθόντος.