Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

2012-02-12 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Επισημάνσεις της αντιδημάρχου Μ.Τσιμήτρη για το κλειστό γυμναστήριο του Αγ.Σπυρίδωνα


Κλειστό Γυμναστήριο «Διός Μέλαθρον» Δήμου Δίου-Ολύμπου

Για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών
  
Το Κλειστό Γυμναστήριο του δήμου Δίου-Ολύμπου «Διός Μέλαθρον» στον Άγιο Σπυρίδωνα, αποτελεί ένα αξιόλογο αθλητικό κέντρο.
Η  ολοκλήρωσή του και η παράδοσή του στους δημότες, αλλά και η μέχρι σήμερα
   λειτουργία του αποδεικνύει, πως η δημοτική αρχή, διέπεται από ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα αθλητισμού και προσφοράς στη νεολαία.
Η σωστή λειτουργία, η χρήση, η προστασία  των αθλητικών χώρων και ο σεβασμός στους κανόνες λειτουργίας τους, είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίως τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των ανθρώπων που υπηρετούν τον αθλητισμό από διοικητικές θέσεις.
Στο γυμναστήριο  φιλοξενούνται σωματεία Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ρυθμικής Γυμναστικής και Παγκρατίου, αθλήματα που  προβλέπονται από τους  κανόνες λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων. Τα ποδοσφαιρικά σωματεία φιλοξενούνται σε δημοτικά γήπεδα, τα οποία φροντίζει και συντηρεί ο δήμος σε συνεργασία με τα διοικητικά τους συμβούλια.
Έτσι  πάνω σ’ αυτά τα πλαίσια, με σαφείς οδηγίες για τη χρήση  και δεδομένου  του προγράμματος ελεύθερης εισόδου για το κοινό, χορηγήθηκε άδεια  στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, έτσι ώστε να ασκηθεί  στο κλειστό γυμναστήριο, λόγου των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Δυστυχώς όμως οι υπεύθυνοι το μετέτρεψαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χώρο, με αποτέλεσμα να μην επαναληφθεί η άδεια χρήσης του γηπέδου.
Βέβαια καλό θα ήταν ο Αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αγίου Σπυρίδωνα (και υπογράφων την καταγγελία αντί του Προέδρου),  να παρακολουθεί όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο χώρο, για να καταλάβει ότι στον αθλητισμό δεν έχει θέση η μικροπολιτική που αρέσκεται να κάνει.
Είναι πολύ άσχημο ένα ιστορικό αθλητικό σωματείο εξ αιτίας κάποιων, να διολισθαίνει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, παρασυρόμενο από ανθρώπους που ξαφνικά ανακάλυψαν το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Μαρία Τσιμήτρη