Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Και εγένετο... ΑΕΠ Ηρακλής!


Ο «αρραβώνας» του Ηρακλή με τους Πόντιους Κατερίνης κατέληξε σε οριστικό «γάμο»!

Ο «Γηραιός» συγχωνεύεται με την ομάδα της Κατερίνης, επιστρέφει στην ουσία στη Football
League2 κι έχει τη δυνατότητα πλέον σε δύο χρόνια να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Βάσει της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Ηρακλής κρατάει το έμβλημά του, η νέα ομάδα θα φοράει μπλε-άσπρα ενώ η έδρα θα είναι το Καυτανζόγλειο. Όλα τα υπόλοιπα (γραφεία, διαμονή, προπονήσεις) θα συνεχίζονται στην Κατερίνη, όπως είπε στον Sentra 103,3 ο μεγαλομέτοχος των Ποντίων Κατερίνης, Θοδωρής Παπαδόπουλος…

Ερωτηθείς για το όφελος που έχει η δική του ομάδα από αυτή την συγχώνευση, ο Παπαδόπουλος είπε: «Κοιτάξτε, είμαστε στην ομάδα τρία χρόνια και μετράμε ισάριθμες ανόδους σε κατηγορίες. Είμαστε μια πεντακάθαρη εταιρεία, δεν χρωστάμε σε κανέναν, αλλά από την άλλη ζούμε σε μια πόλη όπου υπάρχει και ο Πιερικός.

Τα έσοδα για τον σύλλογο είναι ελάχιστα, μηδαμινά θα έλεγα. Από την άλλη, υπάρχει μια ομάδα, ένα ιστορικό σωματείο, ο Ηρακλής, με τον οποίο είμαστε και συναισθηματικά δεμένοι και θέλαμε με τον βοηθήσουμε. Είπαμε λοιπόν να το κάνουμε μ' αυτό τον τρόπο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σ' αυτή την ομάδα να επιστρέψει σε δύο χρόνια στην μεγάλη κατηγορία».

«Καυτανζόγλειο και φανέλες με μπλε - άσπρο»

Ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε πως υπάρχει ήδη συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες. «Χθες υπογράψαμε τα προσύμφωνα. Αυτό που απομένει είναι η τυπική έγκριση από τις δύο γενικές συνελεύσεις και η έγκριση της αδειοδότησης από την ΕΕΑ. Οι πληροφορίες μου και με βάση τα όσα μου λένε οι δικηγόροι, αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την Επιτροπή και η άδεια θα δοθεί κανονικά».

Ερωτηθείς για τους επιμέρους όρους της συμφωνίας, είπε: «Τα χρώματα θα είναι του Ηρακλή, το έμβλημα του Ηρακλή και έδρα το Καυτανζόγλειο. Η ομάδα θα λέγεται ΑΕΠ Ηρακλής, ενώ όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες (σ.σ. γραφεία, προπονήσεις, διαμονή παικτών) θα γίνονται στην Κατερίνη, μέχρι το καλοκαίρι».

«Εξελίξεις εντός 15 ημερών»

Τέλος, ερωτηθείς για το ποιο ρόστερ θα έχει ο… νέος Ηρακλής, απάντησε: «Εμείς έτσι κι αλλιώς είχαμε δημιουργήσει ένα ρόστερ με σκοπό την άνοδο. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε δύο καλές προσθήκες, θα ακολουθήσουν άλλες δύο – τρεις και γενικώς είμαι σίγουρος πως το ρόστερ της ομάδας που θα φτιαχτεί θα είναι ανταγωνιστικό με στόχο την άνοδο».

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα τελειώσει η διαδικασία, απάντησε: «Το αργότερο σε 15 ημέρες. Αμεσα θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η άδεια από την ΕΕΑ».


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10519&subid=2&pubid=128914093