Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινά η κατασκευή 2 νέων "πράσινων" σχολείων στην Κατερίνη

Στις περιοχές Εθνικού Σταδίου και Βατάν – Μυλαύλακου

Η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων έγινε χθες το μεσημέρι

Άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή δύο νέων βιοκλιματικών δημοτικών σχολείων στην Κατερίνη, με την υπογραφή των
σχετικών συμβάσεων χθες το μεσημέρι, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας "Μηλιώτης Α.Ε." Τ. Μηλιώτης.

Αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης, ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αποκτά "πράσινα" σχολεία. Ειδικότερα, με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, ξεκινά η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Εθνικού Σταδίου (πίσω από τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού).

Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. 700 χιλ. ευρώ, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , ύψους 11 εκατ. ευρώ.


Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την κατασκευή των σπουδαίων αυτών έργων εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων:

"Με γνώμονα τον πολίτη και το περιβάλλον, συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για μια σύγχρονη πόλη. Η περιβαλλοντική ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής αλλά και οι αδιάκοπες προσπάθειες της για εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης, αποδεικνύονται εμπράκτως με την κατασκευή τριών συνολικά νέων, "πράσινων" σχολείων, που θα λύσουν στεγαστικά προβλήματα πολλών ετών με τον καλύτερο τρόπο: αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους και συντελώντας έτσι τόσο στη μείωση του κόστους σε ότι αφορά την ενέργεια, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τόνισε επίσης, πως η δημιουργία πράσινων σχολείων δεν αφορά μόνο στα κτίρια, αλλά αντιπροσωπεύει την αλλαγή νοοτροπίας για τη διαμόρφωση μιας οικολογικής συνείδησης.

Παράλληλα, υπογράμμισε το γεγονός πως ο Δήμος Κατερίνης δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο οικονομικά, καθώς όπως προαναφέρθηκε τα νέα σχολεία χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από την Ε.Ε. και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για την εξαιρετική δουλειά που οδήγησε στην ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ.

"Θέλω να ευχαριστήσω την πρώην Δ/ντρια της Τ.Υ. κα Τριανταφύλλου, την κα Χρονάκη, την κα Πεταλλίδου και όλους όσοι συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας παρακολούθησης και διεκδίκησης των έργων και φυσικά τους συνεργάτες μου, που στηρίζουν τη δυναμική προσπάθεια του Δήμου μας. Τις ευχαριστίες μου και στην υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής κα Ωραιοπούλου, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε".

Ιδιαίτερη σημασία, τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, πρέπει να δοθεί και στο γεγονός πως τα τρία νέα σχολεία, σε συνδυασμό με το νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατερίνης (η κατασκευή του οποίου ξεκινά σύντομα), αλλά και με τα έργα των αστικών αναπλάσεων, πρόκειται να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Παρών κατά την υπογραφή των συμβάσεων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο Κατερίνης για την επιτυχή διεκδίκηση των έργων, ενώ από την πλευρά τους, η υπάλληλος της Τ.Υ. κα Πεταλλίδου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Τ. Μηλιώτης εξέφρασαν την ευχή πως, με βάση την καλή συνεργασία, τα έργα θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο, μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί.

Τα δύο "πράσινα" δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2013.

http://www.pierikoiantilaloi.gr/