Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη στην έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο, που φιλοξενείται στο μουσείο του Λούβρου


Επίσκεψη στο μουσείο του Λούβρου και στην έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο που φιλοξενείται εκεί έκανε το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης επισκέφθηκε όλο το ελληνικό τμήμα του
μουσείου, με έμφαση την έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο, στην οποία ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια της έκθεσης. Στο τέλος της εμπεριστατωμένης ξενάγησης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την περηφάνια του για την ποιότητα και πληρότητα της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο. Σχολίασε ότι η καρδιά του Λούβρου χτυπάει αυτόν τον καιρό ελληνικά, κι ότι σε κάθε γωνιά της έκθεσης και κάθε στιγμή αναδύεται το άρωμα των αρχαίων Αιγών και της Μακεδονίας. Τέλος έκανε λόγο για έναν μεγάλης ιστορικής αξίας αρχαιοελληνικό πολιτισμό, η καρδιά του οποίου κτυπά δυνατά και μεταδίδει την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε όλη την οικουμένη.



Στη συνέχεια ο κ. Καραπαναγιωτίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της γαλλικής 'Figaro' όπου είχε ωριαία συνάντηση με τους υπεύθυνους, οι οποίοι παρέθεσαν στη συνέχεια γεύμα προς τιμήν του. Τους συνεχάρη για την πρόσφατη πολυτελή και πολυσέλιδη έκδοση για τη 'Γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου' και ζήτησε την τακτική συνεργασία με την εφημερίδα και τις εκδόσεις της.



Την επόμενη μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας επισκέφθηκε το γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι και είχε εκτενή συνεργασία με τον προϊστάμενο Θόδωρο Χαρτοματσίδη, του οποίου η προσφορά στον ελληνικό τουρισμό είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα αποτελέσματα ορατά. Είχε επίσης συνάντηση με Έλληνες και Γάλλους τουριστικούς πράκτορες. Του δόθηκε έτσι η ευκαιρία να ενημερωθεί για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στον ΕΟΤ σε συνδυασμό με την έκθεση στο Λούβρο, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 25% των αφίξεων Γάλλων επισκεπτών στην Κεντρική Μακεδονία τους τελευταίους μήνες. Επίσης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμός επισκέψεων περίπου 10.000 Εβραίων της Γαλλίας στην Κεντρική Μακεδονία το 2012 και ειδικά στη Γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.