Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ιερές ανομίες στoν Τρίλοφο Θεσσαλονίκης



Την ώρα που ήδη έχουν εκπονηθεί «άγια» project, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών από το Κατάρ για την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μεσούσης κρίσης, με τους πιστούς να προσπαθούν να βρουν ένα απάγκιο στους κόλπους της Εκκλησίας, μία περίεργη ομερτά διακρίνει τους
ιερατικούς κύκλους της Μητρόπολης Κασσανδρείας Χαλκιδικής.

Από το 2010 οι ψίθυροι των πιστών έχουν γίνει κραυγές για τη διαχείριση του εκκλησιαστικού χρήματος και το μηδενικό έργο της ενορίας που υπάγεται στον Τρίλοφο.

Τις υποψίες των κατοίκων του Τριλόφου Θεσσαλονίκης έρχονται να ενισχύσουν η απώλεια -εν μία νυκτί- των χρυσών ταμάτων από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Τριλόφου, η χρήση ψεύτικων λειψάνων του Αγίου, τα οποία μάλιστα περιφέρονταν ως γνήσια, παραπλανώντας τους πιστούς, αλλά και τα έργα και ημέραι του προϊσταμένου της ενορίας στον Τρίλοφο.

Για την ιστορία, υπεύθυνος του ιερού ναού ήταν ο πατέρας Χρήστος Μήτσιος, ο οποίος στις 26/5/2010 αντικαθίσταται από τον πατέρα Α. Γαλανίδη, προσωπική επιλογή του μητροπολίτη Κασσανδρείας, Νικόδημου.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Τριλόφου

Σύμφωνα με την αναφορά του προηγούμενου εφημέριου του ναού, πατέρα Μήτσιου, γνωστού για το φίλαθλον πνεύμα, πάνω στην εικόνα της Παναγιάς υπήρχαν 98 χρυσές λίρες παλαιάς και νέας κοπής, 38 μικρά φλουριά, 128 δακτυλίδια, 5 χρυσά περιδέραια, 5 κολιέ, 10 βραχιόλια, 1 μάτι, 3 μενταγιόν, 6 κοκοράκια και δύο χρυσά ρολόγια, ένα εξ αυτών συλλεκτικό κομμάτι από ελβετική τράπεζα. Πρόκειται για τάματα μέσα από τις καρδιές εκατοντάδων πιστών που τα αφιέρωναν είτε σε στιγμές χαράς είτε σε στιγμές μεγάλου πόνου.

Ακούστε τι καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής,αλλά και τη συνέχεια του ρεπορτάζ πατώντας εδώ