Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κολινδρινός αστυνομικός τους συνέλαβε για παραχάραξη νομισμάτων

Η παρακάτω είδηση αφορά επιτυχία  του συμπατριώτη μας αστυνομικού στην Αθήνα  Γιώργου Μπαντέ


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου, δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 53 ετών,
για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και
πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ύστερα από πληροφορία για άτομο που κυκλοφορεί πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αστυνομικοί του προαναφερθέντος τμήματος εντόπισαν επί της Λ. Συγγρού έξω από την εκκλησία του Αγ. Σώστη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκε μία τσάντα που περιείχε 2.004 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ (συνολικής αξίας 100.200 ευρώ) αμφιβόλου γνησιότητας.



Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σφραγίδες με στοιχεία δημοσίων υπηρεσιών, εταιρειών κ.λπ., πληθώρα εγγράφων με φορολογικά στοιχεία διαφόρων ατόμων, φωτοαντίγραφα αδειών κυκλοφορίας και δελτίων ταυτοτήτων, πολλά σήματα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), καθώς και ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ.

Σε έρευνα στην οικία του 53χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο ψηφιακοί δίσκοι εγγραφής και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Παράλληλα, στην κατοχή τους είχαν 1.000 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μπράβο Γιώργο