Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αναζητούν υποψήφιους μέσα από το ...eklogika.gr!


Άρχισε η προεκλογική περίοδος . Στα αρχεία σταυροδοσίας των εθνικών εκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών αναζητούν υποψήφιους για τα ψηφοδέλτια, τα κόμματα. Η αντίστροφή μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει, ακόμη και εάν δεν επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, από τη νέα κυβέρνηση. Τα επιτελεία των κομμάτων αναζητούν κυρίως νέα, «άφθαρτα» πρόσωπα καθώς υπάρχει κλίμα βαθειάς απαξίωσης σε «πολιτευτές» και στενά κομματικά στελέχη τα οποία συνηθίζεται να
πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές.
Η αναζήτηση εκ μέρους των κομμάτων αφορά τόσο σε κεντρικό σχεδιασμό όσο και στις τοπικές οργανώσεις. Επιβεβαιωτικό είναι το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες δύο ημέρες... δεκαπλασιάστηκε η επισκεψιμότητα στα αρχεία αποτελεσμάτων του eklogika.gr με την αναλυτική σταυροδοσία όχι μόνο των υποψηφίων βουλευτών των προηγούμενων εθνικών εκλογών, αλλά και με τη σταυροδοσία των ψηφοδελτίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς σε αυτές είχαν εμπλακεί και πρόσωπα που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κομματικών επιτελείων αλλά ως ευρύτερης αποδοχής από την κοινωνία, έλαβαν ανέλπιστα υψηλά ποσοστά κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση της αυτοδιοίκησης.
Στα επιτελεία των κομμάτων εξουσίας εκτιμούν ότι η σημερινή ρευστή κατάσταση αναμονής δε βοηθά στη συσπείρωση της κομματικής τους βάσης, ενώ αντίθετα στα κόμματα της Αριστεράς που ζητούν εκλογές εδώ και μήνες υπάρχει ήδη συναγερμός εκλογικής ετοιμότητας και αναζήτησης υποψηφίων.


http://www.eklogika.gr/news/6781