Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Στον Ράπανο τα “κλειδιά” του Μαξίμου


Η… επέλαση του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, πιστοποιείται απερίφραστα στην επιλογή του Βασίλη Ράπανου για τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Εθνικής
Τράπεζας έχει αποδεχτεί τη σχετική πρόταση του νέου Πρωθυπουργού, με τον οποίο άλλωστε γνωρίζονται πολύ καλά, και είχαν συνεργαστεί αρμονικά επί σειρά ετών, στο επιτελείο του Κώστα Σημίτη.

Το όνομα του κ. Ράπανου είχε ακουστεί για κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση συνεργασίας που θα προέκυπτε, από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονταν κοντά στο να συμφωνήσουν για ένα μεταβατικό σχήμα.

Αρχικά, ακούστηκε για μια θέση στο οικονομικό επιτελείο, μαζί με άλλες διακριτές προσωπικότητες του άλλοτε «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ, όπως τον Τάσο Γιαννίτση, φαίνεται ωστόσο ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε να αναθέσει έναν ακόμη πιο κεντρικό και κρίσιμης σημασίας ρόλο.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Βασίλης Ράπανος θα έχει συντονιστικό ρόλο για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, ενώ θα αναλάβει και τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση: Τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

http://www.statesmen.gr/