Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Λυπάμαι τον άνθρωπο που μου επιτέθηκε»

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα παίρνει και πάλι τη ζωή στα χέρια της

Το όνομά της έγινε συνώνυμο με τον αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα και η ίδια είναι σύμβολο στο χώρο του συνδικαλισμού. Για να γίνει, όμως, αυτό, έπρεπε να πέσει θύμα μίας από τις πιο
αποτρόπαιες επιθέσεις.
Το Δεκέμβριο του 2008 η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχθηκε επίθεση με οξύ έξω από το σπίτι της στα Πετράλωνα. Τρία χρόνια μετά, μιλά στην Espresso για τη ζωή της και δηλώνει ότι «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Το τελευταίο διάστημα η 43χρονη Κούνεβα μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, αφού εκεί υποβάλλεται στις απαραίτητες επεμβάσεις για να αποκαταστήσει τα σοβαρά προβλήματα όρασης που της προκάλεσε το οξύ. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, η όρασή της είναι σχεδόν μηδενική. Όμως η ίδια δηλώνει «πιο δυνατή» Δεν παραλείπει να αναφερθεί στη γραφειοκρατία που υφίσταται για να δικαιολογήσει στο ΙΚΑ τα έξοδα για τις επεμβάσεις της. Μέχρι σήμερα οι θεραπείες της έχουν στοιχίσει 40.000 ευρώ.

Αυτό που της δίνει ελπίδα είναι ο γιος της, αλλά και η στήριξη που της προσφέρουν οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω της. «Ευτυχώς, δεν έχει πεθάνει ο ανθρωπισμός», λέει. «Νιώθω ευγνωμοσύνη για όλους τους συμπολίτες μας που με στηρίζουν οικονομικά, αλλά και για τους δεκάδες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γαλλία και είναι δίπλα μου σε όλον αυτόν τον αγώνα που δίνω».

Όσο για το γιο της, με περηφάνεια λέει ότι είναι άριστος μαθητής και ότι φοιτά με υποτροφία σε αγγλόφωνο σχολείο της Αθήνας. Μάλιστα, μέσα σε μία χρονιά κατάφερε να περάσει δύο τάξεις.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλάει και για τον άνθρωπο που της επιτέθηκε: «Παρόλο που επιχείρησε να με σκοτώσει, εγώ τον λυπάμαι. Για να φτάσει να κάνει μία τέτοια πράξη, προφανώς είχε πολλά προβλήματα. Κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος».

http://topeiraxtiri.blogspot.com/2011/11/blog-post_2183.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FBoIcR+%28.%29