Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αντίθετες πιέσεις από το εσωτερικό της ΝΔ δέχεται ο Σαμαράς για τις εγγυήσεις

Αντίθετες πιέσεις από το εσωτερικό της ΝΔ δέχεται ο Σαμαράς για τις εγγυήσεις, Να μην υπογράψει καλούν τον πρόεδρο της ΝΔ οι Φ. Κρανιδιώτης και Γ. Μανώλης. Κόμμα ευθύνης η ΝΔ, λέει ο Γ. ΓιακουμάτοςΣτη δίνη ενός κυκλώνα αντίθετων πιέσεων σχετικά με το θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων που ζητούνται από την Ευρώπη ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση, έχει βρεθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Και όλα αυτά την ώρα που ο ίδιος φέρεται να ψάχνει να βρει συμβιβαστική λύση μέχρι και την Τρίτη που θα διεξαχθεί η
συνεδρίαση του Eurogroup (για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ).
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, είναι οι εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις που έκαναν σήμερα, Τετάρτη οι κ.κ. Φ. Κρανιδιώτης, Γ. Μανώλης και Γ. Γιακουμάτος.
Συγκεκριμένα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, χαρακτήρισε «χάρτινη απειλή» τα περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ και τάχθηκε υπέρ του να μην βάλει την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς. Υπέρ του «να μην υπογράψει» ο κ. Σαμαράς, τάχθηκε και ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος μίλησε στη ΝΕΤ.
Αντίθετα, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης και θα πράξει ανάλογα».
Αναλυτικότερα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στις δηλώσεις του, σημείωσε ότι «εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα» και πως ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους.
Παράλληλα, ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της υπογραφής του κ. Σαμαρά ως προαπαιτούμενο για την 6η δόση ενισχύεται κυρίως από «ελληνικά κέντρα», με σκοπό να ταπεινωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και να έχει απώλειες.
Ακόμη, εκτίμησε ότι η μέχρι τώρα στάση του προέδρου της ΝΔ, αποτελεί πολιτική αυτοθυσίας και όχι υποταγής και επανέλαβε ότι η ΝΔ δε συγκυβερνά και δεν πρόκειται να «γίνει πλυντήριο» των όσων έκανε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια. Ερωτώμενος για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές, ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει εάν του το ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανώλης, δήλωσε ότι «ζητούν υπογραφή σε λευκό χαρτί» και τάχθηκε υπέρ της μη υπογραφής, σημειώνοντας πως το κόμμα έχει δεσμευθεί για αυτά που πιστεύει. Σημείωσε, ακόμη ότι η ΝΔ δεν δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ για όσα έχει κάνει, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για να φέρει εις πέρας αυτά που έχει αναλάβει.
Τέλος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, δήλωσε ότι «η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης και θα πράξει ανάλογα, για το καλό της πατρίδας». Ερωτηθείς για τις απόψεις που εξέφρασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο κ. Γιακουμάτος απάντησε: «Η τζάμπα μαγκιά και ο ελληναράς έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να βγαίνει όποιος θέλει και να λέει ό,τι θέλει. Δεν με ενδιαφέρει ο κύριος. Εγώ είμαι 20 χρόνια βουλευτής και θα περιμένω την απόφαση του κ. Σαμαρά».


http://www.eklogika.gr/news/6923