Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Διευθύντρια τράπεζας πήρε 2.5 εκατομμύρια ευρώ

Υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης ποσού άνω των 2.400.000 ευρώ από τη διευθύντρια, Κ.Μ. υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον Μάιο του τρέχοντος έτους,
η Κ.Μ. δημιούργησε «κρυφούς λογαριασμούς», τους οποίους αγνοούσαν οι νόμιμοι κάτοχοι, πλαστογράφησε τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις , στις οποίες υπέγραφε η ίδια αντί των πελατών ή αρμοδίων υπαλλήλων, εξαπάτησε πελάτες. Συνολικά υπεξαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.405.855,43 ευρώ, από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων 8 πελατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 46χρονη διευθύντρια αποπέμφθηκε από την τράπεζα μόλις εντοπίστηκε η υπεξαίρεση ενώ φαίνεται να εμπλέκεται και ο σύζυγος της, επίσης υπάλληλος της ίδιας τράπεζας.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό υπεξαίρεσης. Τα τελευταία χρόνια σε δεκάδες υποκαταστήματα ανώτερα στελέχη έχουν υπεξαιρέσει ποσά που αγγίζουν και τα 5 εκατομμύρια. Το φαινόμενο αυτό βάζει σοβαρό θέμα για τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών αλλά κυρίως για τον αδύναμο εσωτερικό έλεγχο. Άνθρωποι που γνωρίζουν τον τραπεζικό τομέα υποστηρίζουν πως ο ανύπαρκτος τραπεζικός έλεγχος δεν ήταν μία αδυναμία των τραπεζών αλλά μία επιλογή για να μείνουν στο σκοτάδι εκατοντάδες υποθέσεις δανειοδότησης που δεν έπρεπε να έχουν γίνει. Φαίνεται πως αυτή ακριβώς τη μαύρη τρύπα εντόπισαν και εκμεταλλεύτηκαν όσοι προχώρησαν σε υπεξαιρέσεις.


http://www.koutipandoras.gr/?p=12305