Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει...

Το κλίμα υποδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην απογευματινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ήταν πανηγυρικό. Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι επέστρεψε «νικητής και τροπαιούχος» από τις Βρυξέλλες, μια εξέλιξη που τον βγάζει από τη δύσκολη θέση στην
οποία βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα.
Το πρώτο βήμα του λοιπόν, ήταν να απευθυνθεί στα μέλη της Κυβέρνησης της οποίας ηγείται. Και μετά την παράθεση των λεπτομερειών του… μυθιστορήματος που εκτυλίχτηκε χθες στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να στηρίξουν έμπρακτα τον πολιτικό σχεδιασμό του για το μέλλον. Κοινώς, να βάλουν πλάτη.
Η πολιτική δέσμευση των υπουργών υπήρξε αυτονόητη εξέλιξη. Θα βρεθούν όλοι στο πλευρό τουΓιώργου Παπανδρέου, παραμερίζοντας, έστω και προσωρινά τις προσωπικές φιλοδοξίες του ο καθένας, ώστε να δώσουν τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε, τους μίλησε ανοιχτά για τον «πόλεμο των δυο κόσμων», στον οποίο θα κληθούν εφεξής να συμμετάσχουν. Θυμίζοντας παλαιότερη, ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, που όρθωνε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα.
Μετά το «χρίσμα» του υπουργικού συμβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα απευθυνθεί τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου να εξασφαλίσει ότι όλοι οι βουλευτές… θα είναι εκεί, στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, χωρίς εκπλήξεις. Κάτι που φαντάζει πλέον μάλλον αυτονόητο, από τη στιγμή που ακόμη και η πρόσφατα διαγραφείσα Λούκα Κατσέλη, μίλησε με ενθουσιασμό.

http://www.statesmen.gr/