Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Άνω – κάτω η Ιεραρχία από τα καπρίτσια του κ. Συνετού



ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


Πρώτη φορά, στα χρονικά της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος, γίνεται άνω – κάτω η Ιεραρχία εν όψει της τακτικής συνεδρίας της, από 4 έως 8 Οκτώβρη. Η Ιεραρχία που είναι ανώτατο διοικητικό
όργανο της Εκκλησίας, δείχνει να άγεται και να φέρεται από τα καπρίτσια και τις περίεργες μεθοδεύσεις… του ανεκδιήγητου πρώην Ζακύνθου κ. Συνετού ο οποίος μόλις διαπίστωσε ότι δεν θα καταφέρει να εκλεγεί ως διάδοχος του, ο εκλεκτός του επίσκοπος Φωτικής Διονύσιος –όχι γιατί δεν τραβάει, αλλά γιατί η Ιεραρχία αποφάσισε να δώσει ένα ηχηρό ράπισμα στον κ. Συνετό- με την πρόφαση της μη έκδοσης του διατάγματος που τίθεται η μητρόπολη Ζακύνθου σε χηρεία, ματαίωσε την εκλογή. Οι ιεράρχες πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ακάκιου», είναι πολύ ενοχλημένοι.
Αν τώρα ο κ. Συνετός το έκανε όλο αυτό για να διασφαλίσει την επιτυχή έκβαση της εκλογής, με καλύτερη προετοιμασία, η Ιεραρχία πολύ φοβούμεθα ότι δεν θα του δώσει αυτή τη χαρά ποτέ!
Παίρνοντας στο λαιμό του τον καθ’ όλα άξιο και ικανό επίσκοπο Φωτικής, Διονύσιο.
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Συνετός δεν είναι και ιδιαίτερα συμπαθής στους Ιεράρχες, οι οποίοι έχουν συσσωρευμένα προβλήματα μαζί του, από πολύ παλιά!
Δεν υπάρχει ιεράρχης που να μην έχει διαπληκτισθεί μαζί του στο παρελθόν, αλλά και μέχρι πρότινος! Το βέβαιο είναι ότι η εκλογή δεν θα γίνει σε αυτή την Ιεραρχία και οι αρχιερείς φέρουν βαρέως τον εμπαιγμό τους, κάτι που δεν θα αργήσει να φανεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο…

http://www.kentrinews.gr/