Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη για τον Ηρακλή: 'Ξύπνησαν οι σοσιαλιστές του μνημονίου και θυμήθηκαν τον Ηρακλή


Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στη συνέντευξη τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις των αδελφών Ψωμιάδη με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι σοσιαλιστές του Μνημονίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη ξύπνησαν από τη χειμερία, κομματική τους νάρκη και αγάπησαν ξαφνικά τον Ηρακλή, όλως τυχαίως, δύο μόλις ημέρες πριν την άφιξη του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.
Σε μια ύστατη προσπάθειά τους να κλείσουν ένα από τα δεκάδες μέτωπα που έχουν ανοίξει, οι δήθεν διαφωτιστές θέλησαν να διαφημίσουν το δήθεν ενδιαφέρον τους για τον Ηρακλή, κατηγορώντας παράλληλα εμένα και τον αδελφό μου για δήθεν …προνομιακές σχέσεις με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. 
Δεν πρόκειται να μπω καν στη διαδικασία να απαντήσω στις γελοιότητες περί καλών σχέσεων με την ΕΠΟ.
Η αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας, γνωρίζουν καλά την απόλυτη ρήξη μου με παρασκηνιακές πρακτικές που ταλανίζουν και δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια.
Όσον αφορά στο θέμα του Ηρακλή, θυμίζω στους πρόσφατα ανησυχούντες, πώς φτάσαμε, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι και στη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου στις 9/5, όπου ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και να σταματήσει η στοχοποίηση του ιστορικού Ηρακλή.
Στην πρωτοβουλία μας αυτή πρέπει να προσθέσουμε τις συναντήσεις μου με μέλη της επιτροπής σωτηρίας του Ηρακλή (25/5), τη συμμετοχή του Παναγιώτη στα συλλαλητήρια υπέρ του Ηρακλή, την επιστολή του στον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο σχετικά με τον υποβιβασμό της ομάδας (25/5), τις αλλεπάλληλες δηλώσεις μας για το δίκαιο αγώνα της ιστορικής ομάδας της πόλης μας.
Αν βολεύει τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ να φταίνε για όλα σ’ αυτή την πόλη οι αδελφοί Ψωμιάδη, ας αντιληφθούν επιτέλους ότι κυβερνά το κόμμα τους και ότι για το σημερινό χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου ευθύνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα θυμήθηκαν τον Ηρακλή, ακόμη περιμένουμε να ακούσουμε έστω μια λέξη για τους μισθούς πείνας, τις κομμένες συντάξεις, τα χιλιάδες λουκέτα, το ρεκόρ ανεργίας.
Ένα τελευταίο έχω να πω: Φαίνεται πως έστω μία φορά, ο Πάγκαλος είχε δίκιο…».