Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου στην Κ.Ο ΠΑΣΟΚ: Έκκληση να βάλουν «πλάτη», εκλογές το 2013




Εσπευσμένη κίνηση συσπείρωσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την έμμεση απειλή ότι όσοι διαφωνήσουν με τα μέτρα δεν θα έχουν πράξει το ιστορικό τους καθήκον, ενώ όσοι "είπαν την
αλήθεια και δεν πτοήθηκαν από τις λοιδορίες, αυτοί δικαιώθηκαν, αυτούς δικαίωσε η ιστορία", έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος. Με την απειλή της χρεοκοπίας, να πλανάται πάνω από την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου, είπε πως συγκάλεσε τη συνεδρίαση για να τους μιλήσει «για ένα και μόνο πράγμα: για το πόσο αναγκαίο είναι να σταθούμε αυτή τη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων, όπως ακριβώς κάναμε όλο αυτό το διάστημα». Στη συνέχεια, κάλεσε τους βουλευτές «να δώσουμε απάντηση σε όσους μας αμφισβητούν, μας λοιδορούν. Θα τους δείξουμε. Θα τους διαψεύσουμε».

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013, «όπως έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός».
Μίλησε για «καθοριστικές αποφάσεις που πρέπει μα ληφθούν για να φανεί ότι η Ευρώπη υπάρχει», θέτοντας ως αντίπαλο αυτούς που είναι πολλοί και «καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν περιπτώσεις. Εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι στεκόμαστε υπεύθυνα. Ο λαός ξέρει ότι θέλει αλλαγές. Εγγυόμαστε σταθερότητα και σιγουριά»,
Συμφώνησε με το σύνολο των βουλευτών του ο κ. Παπανδρέου ότι «οι Έλληνες ζουν ένα καθημερινό δράμα εδώ και δύο χρόνια» , αλλά ζήτησε από τους βουλευτές να δείξουν υπευθυνότητα και να ψηφίσουν τα μέτρα. Επανέλαβε πως «θα κάνουμε τα πάντα στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό για να κλειδώσει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου». Είπε ότι είναι «αποφάσεις, που θα υπερασπιστούμε πάση θυσία, εντός και εκτός Ελλάδας, χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό και έκπτωση», ενώ απευθυνόμενος στους ευρωπαίους τόνισε: «εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας, τώρα πρέπει να επιβεβαιώσει η Ευρώπη ότι θα υπερασπιστεί το ευρώ».
Χαρακτήρισε «φανταστικά» τα σενάρια εξόδου από το ευρώ, παρ΄ ότι ακούγονται όλο και συχνότερα φωνές που λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι πολλοί θέλουν να πτωχεύει η Ελλάδα για να την αγοράσουν «φτηνά» με τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό. Επανέλαβε την επιχειρηματολογία για την πορεία μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος και μίλησε για πέρασμα σε πλεόνασμα αν επιτευχθούν οι στόχοι.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στο πολιτικό κόστος , τονίζοντας ότι «το καθήκον σωτηρίας της χώρας υπερέχει της προσωπικής έδρας του καθενός στη Βουλή», «δεν συμβιβαζόμαστε, δεν δίνουμε καμία σημασία στο πολιτικό κόστος» .
Συναίνεση με …επίθεση στη ΝΔ
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου, έστειλε μήνυμα συναίνεσης προς τα άλλα κόμματα, επιτιθέμενος παράλληλα ση ΝΔ : «Στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχουμε να εφαρμόσουμε, μακάρι να είχαμε τη στήριξη και άλλων σοβαρών πολιτικών δυνάμεων. Μακάρι και άλλοι να έρθουν και να πουν "όχι" στο λαϊκισμό, στο χάιδεμα των αυτιών, μόνο και μόνο για να κερδίσουν εκλογικά ποσοστά. Μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει συμβεί.
Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ίδια, να ποντάρει στην αποτυχία της χώρας. Και η Νέα Δημοκρατία, αμετανόητη, συνεχίζει να προωθεί ανεύθυνα παραμύθια ως προτάσεις, που αν εμείς υιοθετούσαμε, θα βρισκόμασταν χωρίς άλλο, χωρίς καλά - καλά να το πάρουμε χαμπάρι, στην έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.
Αυτή είναι η πολιτική την οποία υιοθετούν; Αυτή είναι η πρακτική; Διότι στην ουσία αυτό ζητούν, αν και δεν το λένε. Αυτές οι πρακτικές και πολιτικές, τις οποίες προωθούν, εκεί μας οδηγούν νομοτελειακά.
Εμείς έχουμε πάρει αποφάσεις και έχουμε άλλες προτεραιότητες. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει μεγάλο πολιτικό κόμμα, που εκφράζει το δημόσιο συμφέρον. Ένα κόμμα, που εκφράζει το συλλογικό συμφέρον, το καλό της πατρίδας. Δεν θα μετατραπούμε από υπεύθυνο προοδευτικό πολιτικό κόμμα, σε συνδικάτο, είτε συντεχνιών, είτε άλλων συμφερόντων, όπως έχει καταλήξει να είναι η Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
Στο ίδιο πνεύμα συσπείρωσης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει «βαθύ» και «ρηχό» ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ένα ενιαίο και ενωμένο ΠΑΣΟΚ, μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη που στην ιστορική της διαδρομή έχει πολύ μεγάλη συμβολή ώστε να γίνουν πράξη μεγάλες αλλαγές και να υπάρξει πρόοδος στη χώρα».
Σχολιάζοντας το ΚΚΕ, την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε:
«Ηρωισμός δεν είναι η εξόντωση του λαού για να σωθεί ο καπιταλισμός και η ευρωζώνη και ας μάθει τουλάχιστον ο πρωθυπουργός ότι η ιστορία δεν υμνεί τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, γιατί αυτή τη γράφουν οι λαοί όταν σηκώνουν το κεφάλι και παλεύουν για το δίκιο τους».

http://www.eklogika.gr/news/6007