Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με νέα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
 
  • Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αστικές αναπλάσεις στις περιοχές Κέντρου και Αστών της πόλης της Κατερίνης» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 4.900.000,00 €. Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε έκταση 356 στρεμμάτων με κατασκευή πεζοδρόμων και διαπλάτυνση πεζοδρομίων σε αστικούς δρόμους της πόλης της Κατερίνης. Προβλέπεται η κατασκευή διαβάσεων για την απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης, οδοφωτισμός, δενδροφυτεύσεις και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.
  •  Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός της Β΄ μονάδας εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.080.000,00 €.   Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της Β’ μονάδας εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», στον 1ο όροφο του κτιρίου της καρδιολογικής κλινικής με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την ανακατασκευή και διεύρυνση των δύο θαλάμων κλινών της μονάδας εντατικής θεραπείας, και των λοιπών χώρων του ορόφου με κύριο γνώμονα την εξασφάλιση των βέλτιστων υγειονομικών συνθηκών και αποστείρωσης του χώρου.
 
 
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.