Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δυσφορία στη Συγγρού για Παπούλια


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη ΝΔ για τη στάση που κρατά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απέναντι στην κυβέρνηση. Δημοσίως δεν έχει και ούτε πρόκειται να ειπωθεί κάτι, αλλά αρκετά είναι τα
γαλάζια στελέχη που σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες, μιλούν για ανοιχτή στήριξη Παπούλια στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου. Το κλίμα άρχισε να χαλά με τις περίφημες συναντήσεις- άνευ περιεχομένου- των πολιτικών αρχηγών που έκανε, πριν από κάνα μήνα,  ο πρωθυπουργός κάθε τρεις και λίγο, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αυτό που επίσης δεν περνά απαρατήρητο στη Συγγρού είναι τα δημόσια συγχαρητήρια του Παπούλια για τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για μια σειρά ζητημάτων.
«Ώρες ώρες, ο πρόεδρος, δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί με… κομματικά κριτήρια…» έλεγε, κάπως υπερβολικά, τις προάλλες γαλάζιος βουλευτής σε κομματική σύσκεψη.
Ενώ κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην ίδια σύσκεψη σημείωνε πως «το αίμα νερό δεν γίνεται» υπονοώντας την κομματική διαδρομή του Κάρολου Παπούλια.
Τέλος, θυμίζουμε πως και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «πετάνε τη σκούφια τους» με κάποιες πρωτοβουλίες του προέδρου της Δημοκρατίας.