Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Βόμβα» Γκούντγιονσεν!


«Βόμβα» Γκούντγιονσεν!
«Θα κάνουμε κατά 99% το μεταγραφικό ''μπαμ'' με τον επιθετικό» προανήγγειλε κατά την παρουσία του στον σύνδεσμο της Λαμίας ο Σταύρος Αδαμίδης και μία μέρα μετά η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά
στο κλείσιμο μιας σπουδαίας μεταγραφής.

Οι τελεύταίες πληροφορίες θέλουν την Ενωση να έχει προχωρημένες συζητήσεις με τον Γκούντγιονσεν, ο οποίος αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις στην Γουέστ Χαμ, εκτός και αν προλάβει και τον κλείσει η ΑΕΚ.

Για το σκοπό αυτό ταξίδεψαν εσπευσμένα χθες το μεσημέρι για το Λονδίνο οι Αρναρ Γκρέταρσον και Γιώργος Κωνσταντινίδης. Οπως διέρρευσε από το ταξίδι των «κιτρινόμαυρων» υπευθύνων, ήθελαν να κλείσουν τη μεταγραφή ενός σπουδαίου επιθετικού που αγωνιζόταν σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ και ήταν ανάμεσα σε δύο περιπτώσεις. Η μία ήταν ο Γκόυντγιοσεν και η άλλη ο Κροάτης Κλάσνιτς.
Και τελικά, όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με τον πρώτο... Η παρουσία του Αρναρ Γκρέταρσον φαίνεται πως μπορεί να φέρει τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή που έχει αναδείξει ποτέ το ισλανδικό ποδόσφαιρο.
Ο 33χρονος Γκουντγιόνσεν ψάχνει να βρει τη θέση του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πέρυσι τον απέκτησε η Στόουκ από τη Μονακό, αλλά έκανε μόνο τέσσερα ματς και παραχωρήθηκε δανεικός στη Φούλαμ (δέκα ματς). Βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη Γουέστ Χαμ και θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, εκτός αν προλάβει η ΑΕΚ και τον κλείσει και κάνει το «μπαμ».
Οσον αφορά τον Κλάσνιτς, από ό,τι φαίνεται είναι η εναλλακτική λύση... Την περασμένη σεζόν 22 συμμετοχές στην Αγγλία, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ. Το εντυπωσιακό στο πέρασμά του από την Αγγλία είναι πως και τις 22 συμμετοχές τις έκανε προερχόμενος από τον πάγκο.
Κάτι που εξηγεί γιατί η Μπόλτον δεν επιθυμεί να τον κρατήσει άλλο στο δυναμικό της και εξετάζει τις προοπτικές παραχώρησης που της προσφέρει η ΑΕΚ. Εχει υψηλό κασέ και παρότι έχει ακολουθήσει την αποστολή που βρίσκεται για προετοιμασία στις ΗΠΑ, συζητά την παραχώρησή του.
Ο Κλάσνιτς μοιάζει ιδανικός για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού που αναζητά ο Χιμένεθ. Παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα και διακρίνεται για την πλαστικότητα στις κινήσεις και την καλή τεχνική κατάρτιση.
Εκανε σπουδαία καριέρα στη Γερμανία, κυρίως με τη Βέρντερ Βρέμης, αλλά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με το νεφρό του τον έφερε πίσω. Ο Κλάσνιτς πάντως δεν το έβαλε κάτω. Νίκησε το πρόβλημα και στάθηκε ξανά σε υψηλό επίπεδο, παίζοντας αρχικά στη Ναντ και στη συνέχεια στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπόλτον.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=128719896