Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Τσίπρας: Να αφήσει η Αλέκα το «κομμουνιστόμετρο»


Να αφήσει η Αλέκα Παπαρήγα του «κομμουνιστόμετρο» ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας και επισημαίνει πως τώρα είναι που χρειάζεται ενότητα και κοινή δράση. » Και αυτό δεν είναι η κομματική μας θέση. Είναι η κοινωνική ανάγκη. Και ο ίδιος ο κόσμος της αριστεράς θα το επιβάλλει» υπογραμμίζει. Σε μια εφ’ όλης της
 ύλης συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στο κίνημα των αγανακτισμένων τονίζει: «Η προσέλευση του κόσμου στο κίνημα των πλατειών είναι πρωτοφανής. Δημιουργεί νέα ιστορικά δεδομένα. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι έχει βρει τρόπο να παρέμβει, να νικήσει τον φόβο, να επηρεάσει την έκβαση των πραγμάτων.
Οι πλατείες δεν υιοθετούν κομματικά σύμβολα, συγκεντρώνουν ένα πλήθος που συνυπάρχει υπερασπιζόμενο το δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπεια. Εμείς πάμε εκεί, να μιλήσουμε και να ακούσουμε. Να συμβάλλουμε στην επιτυχία αυτού του κινήματος, και ταυτόχρονα να συνομιλήσουμε με τους άλλους ανθρώπους για την ανάγκη ενός εναλλακτικού σχεδίου. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι πλατείες ζητούν δυο πράγματα: Κοινωνική δικαιοσύνη και Δημοκρατία. Στο μεν πρώτο έχουμε αναλύσεις και σχέδια. Στο δεύτερο όμως πρέπει και εμείς να δουλέψουμε. Γιατί το αίτημα δεν αφορά μόνο τις εκλογές ή τα δημοψηφίσματα. Αφορά τη συνολικότερη κρίση εκπροσώπησης του κοινωνικού στο πολιτικό.
Σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ ο πρόεδρος του Συν υπογραμμίζει: Η Αλέκα Παπαρήγα είπε προχθές στη Βουλή απίστευτα πράγματα για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που θεωρούν υπόθεσή τους το Σύνταγμα. Δεν μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βγει στο δρόμο και όταν ο κόσμος βγαίνει να βγάζεις εσύ το κομμουνιστόμετρο και να τον κοιτάς με μισό μάτι. Η αριστερά οφείλει να είναι και με την ψυχή και με το σώμα μέσα στο λαϊκό κίνημα που ήδη καθορίζει εξελίξεις. Τώρα είναι που χρειάζεται ενότητα και κοινή δράση. Και αυτό δεν είναι η κομματική μας θέση. Είναι η κοινωνική ανάγκη. Και ο ίδιος ο κόσμος της αριστεράς θα το επιβάλλει.
Τέλος, σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από κυβερνητικά στελέχη, λέει: Προσπαθούν να πετύχουν δύο πράγματα : Πρώτον να αποφύγουν την σκληρή πραγματικότητα ότι η πλειοψηφία του κόσμου και ιδίως των ψηφοφόρων τους, τους αποδοκιμάζει. Και δεύτερον να στήσουν ανάχωμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο κόσμο που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ. Το δεύτερο πιστεύω ότι είναι πιο καθοριστικό στην επιλογή τους. Γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ μετά το μνημόνιο δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ, είναι το Κόμμα του Μνημονίου. Καταλαβαίνουν λοιπόν ότι δύσκολα ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα κρατηθεί σε αυτό το κόμμα. Τους τρομάζει, λοιπόν, η πιθανότητα φεύγοντας, να ανταμώσει τη ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά. Τους τρομάζει, δηλαδή, η πιθανότητα να ανασυγκροτηθεί η Δημοκρατική Παράταξη προς τα αριστερότερα του πολιτικού χάρτη, αφήνοντας το επίσημο ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά του κου Καρατζαφέρη και της κας Μπακογιάννη.

http://www.kentrinews.gr/?p=22118