Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Γερουλάνος “θάβει” τη θρυλική ορχήστρα του Μάνου Χατζηδάκι


Η δραματική παραίτηση του επί 20ετία μαέστρου  της Ορχήστρας των Χρωμάτων, Μίλτου Λογιάδη δεν φαίνεται να συγκινεί τον υπουργό Πολιτισμού και εκ δεξιών του πρωθυπουργού κ. Παύλο Γερουλάνο. Η θρυλική ορχήστρα που ίδρυσε ο Μάνος Χατζηδάκις, φυτοζωεί εξ αιτίας… του παράνομου μηδενισμού της
 τακτικής επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσα στο πλαίσιο, προφανώς, της “μνημονιακής” πολιτικής.
Στου κουφού την πόρτα λοιπόν η ηχηρή παραίτηση του Μίλτου Λογιάδη.- Στον αέρα η Ορχήστρα των Χρωμάτων. »Κάτω από αυτές τις συνθήκες νιώθω ότι αποτελεί χρέος μου προς τον ιδρυτή της Ορχήστρας να υποβάλλω την παραίτησή μου, γνωρίζοντας ότι ο Μάνος Χατζιδάκις δεν θα δεχόταν ποτέ να βλέπει συναδέλφους του μουσικούς σε αυτή την απελπιστική κατάσταση. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…».
Οι 40 μουσικοί της, που αμείβονται με 650 ευρώ το μήνα (!) είναι τελείως απλήρωτοι και η “έκτακτη” επιχορήγηση, αν και όταν δοθεί θα ξοδευτεί στις οφειλές προς το ΙΚΑ.
Ο Μίλτος Λογιάδης, παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απόγνωσης, μετά από άπειρες προσπάθειες να εξασφαλίσει βιωσιμότητα στη θρυλική ορχήστρα. Η απογοήτευσή του είναι τόσο μεγάλη από την απαξιωτική συμπεριφορά που επιφυλάσσει αυτή η κυβένηση στους ανθρώπους του πολιτισμού, ώστε σε συνέντευξή του προτρέπει τους νέους με ταλέντο να φύγουν στο εξωτερικό, διότι όπως λέει “αυτή η χώρα, τρώει τώρα τα παιδιά της περισσότερο παρά ποτέ”.

http://www.kentrinews.gr/?p=22124