Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Φυλλορροεί το κόμμα της Ντόρας

Απόλυτη είναι η διάσταση στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την χθεσινή απόφαση να ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ «παρών» στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.Από τη μια πλευρά οι Θόδωρος Σκυλακάκης και Έλσα Παπαδημητρίου ήταν
 της άποψης ότι έπρεπε να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο – κάτι το οποίο έπραξε η βουλευτίνα Αργολίδας – ενώ οι Κώστας Κιλτίδης και Λευτέρης Αυγενάκης ήταν της άποψης πως αφού θα περάσει το νομοσχέδιο με τις ψήφους των Πασόκων, το «όχι» ήταν η πλέον ενδεδειγμένη ψήφος.
Ο βουλευτής Ηρακλείου μάλιστα είχε εκδώσει και ανακοίνωση πριν από την ψηφοφορία με την οποία έκανε σαφές ότι η στάση του ήταν αρνητική στο Μεσοπρόθεσμο όμως… διευκρίνιζε ότι «στέκομαι παρών στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παρών για την αλήθεια που πρέπει επιτέλους να ακούσουν οι πολίτες, παρών για τη δημιουργία συνθηκών Εθνικής Συνεννόησης, παρών με υπευθυνότητα για την Ελλάδα και τους Έλληνες που απαιτούν από τους πολιτικούς να βρεθούν στο ύψος των περιστάσεων».
Η πρακτική αυτή του «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» υπήρξε προϊόν της πίεσης που ασκήθηκε από την κ. Μπακογιάννη προς τον βουλευτή Ηρακλείου για να μην ψηφίσει αρνητικά. Κάτι που τελικά αυτός έπραξε ψηφίζοντας «παρών».
Θέλοντας να διασφαλίσει και τη στάση των ψηφοφόρων του απέναντί του, εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση.
Πάντως στο Ηράκλειο η κ. Μπακογιάννη έχασε έναν ακόμη στενό, στενότατο, συνεργάτη της, τον επιχειρηματία Μιλτιάδη Καράτζη ο οποίος φέρεται άκρως δυσαρεστημένος με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ.
Το σίγουρο είναι ότι οι ώρες για το μέλλον της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι οι δυσκολότερες από την ίδρυσή της πέραν της αντιμετώπισης που έχει από τον κόσμο η ίδια η κ. Μπακογιάννη και ο μοναδικός εναπομείνας μη δυσαρεστημένος βουλευτής της Γιώργος Κοντογιάννης, από την Ηλεία.

http://www.kentrinews.gr/?p=23194