Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος ο Ψωμιάδης!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και 250.000 ευρώ εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποθήκη ακινήτου, αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης, μετά την απολογία του. «Αισθάνομαι αδικημένος, με έμπλεξαν χωρίς να φταίω» είπε ο ίδιος κατά την αναχώρησή του από το γραφείο του τακτικού ανακριτή.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Σταύρου Ψωμιάδη, κ. Στάθης, αναφέρθηκε στην περίπτωση του πελάτη
 του, ενώ προανήγγειλε την παράδοση στις αρχές του Μάκη Ψωμιάδη. Επίσης επιβεβαίωσε ότι ο Σταύρος Ψωμιάδης απαλλάχθηκε από την κατηγορία του «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», όπως έγινε και με την περίπτωση του Αχιλλέα Μπέου.

«Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και υποθήκη κάποιου ακινήτου. Ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε με μια υπόθεση που δεν έχει σχέση, αυτό το 26χρονο παιδί, πουθενά δεν φαίνεται ότι έχει σχέση. Στις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και στην έκθεση της εισαγγελέως. Το ύποπτο ματς ήταν με τον Αγροτικό Αστέρα από τον οποίο η Καβάλα έχασε με 3-0. Τι θα λέγαμε αν έπαιζε με μια ευρωπαϊκή ομάδα κι έπαιρνε ένα καλό αποτέλεσμα;», τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του Στάθη.
Θυμίζουμε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται να είχε θέσει ως όρο για την παράδοσή του, το να αφεθεί ελεύθερος ο γιος του, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Αρα, μετά την απόφαση του τακτικού ανακριτή, θεωρείται θέμα χρόνου να παρουσιαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης.
Για το θέμα ο κ. Στάθης είπε: «Σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχει ένταλμα για τον γιο του. Δεν έχει λόγο να μην εμφανιστεί. Έχει τη διάθεση και πρόκειται να παρουσιαστεί στις Αρχές».
Ελεύθερος, μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη, αφέθηκε κι ο Ανδρέας Δημόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους μπουκμέικερς. Το ποσό της εγγύησης ορίστηκε στις 15.000 ευρώ, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ καλείται να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα.

Σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9:30 η απολογία των 10 κατηγορούμενων για το σκάνδαλο με τα στημένα. Ηδη μέχρι τις 12:30 είχαν περάσει την πόρτα του 9ου τακτικού ανακριτή οι Νίκος Ζαμάνης, Σταύρος Ψωμιάδης (αφέθηκε ελεύθερος) και Βασίλης Καρακούλιας, ενώ η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί ως αργά το βράδυ.
Οι 10 συλληφθέντες που βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από τις 7:30 είναι οι Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Θανάσης Ντότσας, Νίκος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας κι Ανδρέας Δημόπουλος.

«Γαλλικά» από Μπέο, Τσακογιάννη
Δεν έλειψαν ωστόσο και οι εντάσεις… Ο Μπέος, αλλά και ο Τσακογιάννης όταν αντίκρισαν τις κάμερες και τους εκπροσώπους του Τύπου που ήταν συγκεντρωμένοι στην Ευελπίδων, εκτόξευσαν ορισμένα... γαλλικά, ενώ και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ήταν επιθετικοί προς τους δημοσιογράφους.
Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στους δημοσιογράφους «μου... γαμ..., πατσαβούρια δεν σέβεστε τίποτα, δεν σέβεστε οικογένειες» και γυρνώντας απειλητικά σε κάποιον εκπρόσωπο του Τύπου είπε «τι κοιτάς ρε». Από την πλευρά του ο Τσακογιάννης απευθυνόμενος σε κάμεραμαν είπε: «Τι τραβάς ρε κοπρόσκυλο, γα... το σπίτι σου»!
Δεδομένο θεωρείται ότι αν όχι όλοι η συντριπτική τους πλειοψηφία θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τόσο οι κατηγορούμενοι, όσο και οι ανακριτικές αρχές δεν έχουν καλύψει στο 100% τον τεράστιο όγκο της δικογραφίας.
Στους συλληφθέντες θα απαγγελθούν κατηγορίες, θα αποφασιστεί αν θα προφυλακισθούν κάποιοι κι αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μ' αυτούς θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 68 και οι μάρτυρες. Κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση έχει... πολύ ψωμί.
Ο πρώτος που πέρασε την πόρτα του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, γύρω στις 9:30 ήταν ο Νίκος Ζαμάνης. Από το γραφείο του ανακριτή πέρασε κι ο Σταύρος Ψωμιάδης, ενώ ο τρίτος της… παρέας ήταν ο Βασίλης Καρακούλιας.
Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ο τελευταίος συλληφθέντας, Βασίλης Γεωργιτσάκος ο οποίος διατηρούσε παράνομο γραφείο στοιχημάτων στη Θεσσαλία και ήταν στενός συνεργάτης του επίσης συλληφθέντα πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Πιερικού Δημήτρη Ζαβαντία.
Με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο νομικός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου, κ. Καβακάς, ότι δηλαδή δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο η κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), υπάρχει πληροφορία ότι το ίδιο θα ισχύσει και για άλλους... πρωτοκλασάτους κατηγορούμενους.

Κεχαγιόγλου: «Ο Παπαδόπουλος θα παραδοθεί»
Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του υπαλλήλου της ΕΠΟ που καταζητείται, Γιάννη Παπαδόπουλου. Ο Κεχαγιόγλου επισκέφτηκε τον ανακριτή και του είπε ότι ο πελάτης του βρίσκεται εντός συνόρων και προτίθεται να παραδοθεί τις προσεχείς ημέρες.
«Επισκέφτηκα τον ανακριτή και τον ενημέρωσα για την πρόθεση του πελάτη μου να παραδοθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες. Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι κι οποιαδήποτε συνομιλία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα» είπε ο Κεχαγιόγλου που τόνισε ότι ο Παπαδόπουλος βρίσκεται εντός συνόρων.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128696631