Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σπανός Vs Αδαμίδης στον Sentra (αudio)

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Γιώργος Σπανός και ο Σταύρος Αδαμίδης μίλησαν στον Sentra 103,3 για τα όσα έγιναν.
Ο πρώτος υποστήριξε πως ο Κάκος σκόπευε να διακόψει το ματς εις βάρος της ΑΕΚ, αν ο Ατρόμητος δεν έλεγε «ναι» στη διακοπή, ενώ ο πρόεδρος της «Ενωσης» το διέψευσε κατηγορηματικά και υποστήριξε πως παράγοντας του Ατρόμητου χτύπησε τον Βασίλη Δημητριάδη στο ημίχρονο του αγώνα!

Σπανός: «Θα το διέκοπτε ο Κάκος εις βάρος της ΑΕΚ»
«Σήμερα ζήσαμε μια παρωδία. Λυπάμαι γιατί είμαι κι εγώ μέρος του ποδοσφαίρου. Έγινε ένας
 τελικός κάτω από πρωτοφανή έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ήταν αντικανονικό. Ηταν οφ σαιντ. Τα μέτρα της τάξης ήταν απαράδεκτα. Οποιος ήθελε έμπαινε μέσα και έκανε επιθέσεις στους ποδοσφαιριστές μας.
Συναίνεσα στην πρόωρη λήξη για να σώσω το γόητρο ποδοσφαίρου που τύποις παίχτηκε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ο Κάκος ήθελε να διακόψει το ματς εις βάρος της ΑΕΚ!!! Το λέω ανοιχτά. Δεν είχανε καν την ευθιξία να προστατεύσουν τα μέλη του ΔΣ του Ατρόμητου.

Στο ημίχρονο υπήρξαν συμπεριφορές Δ' Εθνικής από παράγοντες της ΑΕΚ. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, ο Κάκος ζήτησε να με δει και μου ζήτησε να συναινέσω στην πρόωρη λήξη του ματς και μου είπε πως αν δεν το κάνω θα διακόψει το παιχνίδι εις βάρος της ΑΕΚ. Δεν ήθελα να συναινέσω στον εξευτελισμό του ποδοσφαίρου», ήταν το... ξεκίνημα στις καταγγελίες του Γιώργου Σπανού και συνέχισε...
Για τα μέτρα ασφάλειας... «Οι σεκιούριτι που είχε τοποθετήσει η ΕΠΟ ήταν υπάλληλοι σεκιούριτι που χρησιμοποιεί και η ΑΕΚ! Η συμπεριφορά του Αδαμίδη και του Δημητριάδη στο ημίχρονο ήταν απαράδεκτη. Ο Αδαμίδης κυνηγούσε τον Δώνη και δεν ξέρω γιατί! Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν απαράδεκτο και υπήρχαν φουσκωτοί.
Η ΕΠΟ απέτυχε παταγωδώς στη διεξαγωγή του τελικού. Το ματς δεν παίχτηκε επί ίσοις όροις. Ο Πιλάβιος τι να μου πει; Χαμένα τα είχε… Το ποδόσφαιρο πήγε 150 χρόνια πίσω. Ξυλοκοπήθηκαν παίκτες του Ατρόμητου στο τέλος!!! Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο Ατρόμητος έβαζε τέτοιο γκολ. Πήρα την οικογένειά μου στο γήπεδο και το μετάνιωσα. Είδα τις κόρες μου να κλαίνε. Η ομάδα μου πήγε στον τελικό σαν πρόβατο επί σφαγή.
Οι φίλαθλοί μας δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ. Όταν συμβαίνουν αυτά και προκαλούνται από σεκιούριτι που δουλεύουν και για την ΑΕΚ, τι να κάνουν; Βεβαίως και καταδικάζω αυτούς που μπήκαν μέσα, αλλά προκλήθηκαν»
Νωρίτερα, ο Γιώργος Σπανός, αμέσως μετά τη λήξη του τελικού εκτός εαυτού είχε πει…
«Ηταν ματς – παρωδία! Η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει το Κύπελλο και το πήρε! Σήμερα το ποδόσφαιρο πήγε 130 χρόνια. Το παιχνίδι δεν παίχτηκε στα ίσα. Εγιναν τρομερά πράγματα. Λυπάμαι που η ΑΕΚ έχει τέτοιους ανθρώπους, που την έχουν καταντήσει μικρή! Οι συνθήκες του αγώνα ήταν ακατάλληλες για ποδόσφαιρο», είπε εξαπολύοντας επίθεση στον Σταύρο Αδαμίδη για το επεισόδιο που είχαν στο ημίχρονο.
Αδαμίδης: «Ο Κάκος είχε λήξει τον αγώνα»
Λίγη ώρα μετά τον Γιώργο Σπανό, στον «Sentra 103,3» έκανε τη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς του προέδρου του Ατρόμητου, λέγοντας πως λέει ψέματα και επισημαίνοντας ότι ο Βασίλης Δημητριάδης χτυπήθηκε στο ημίχρονο από παράγοντα του Ατρόμητου στα αποδυτήρια.

«Ο κ. Σπανός ψεύδεται, το συμβάν έγινε μπροστά μου γιατί ήμουν στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ζήτησε τίποτα από τον κ. Κάκο, του είπε ο κ. Σπανός ότι θεωρούμε το ματς σα να έχει λήξει. Δεν του ζήτησε κανείς να συναινέσει για να λήξει ο τελικός. Απ ό,τι ξέρω ο κ. Κάκος συμπλήρωνε το φύλλο αγώνα».
Για το γεγονός ότι δεν παίχθηκαν 7 από τα 9 λεπτά των καθυστερήσεων είπε: «Ειλικρινά εγώ έμαθα μετά ότι υπήρχε θέμα. Νόμισα ότι έληξε κανονικά το παιχνίδι. Πήγαμε στα αποδυτήρια του κ. Κάκου και μου είπε ότι συμπλήρωνε το φύλλο αγώνα. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι είχε δείξει 9 λεπτά. Ημουν κάτω στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο».
Για τα επεισόδια ξεκαθάρισε: «Όπως είπα και πριν, είναι απαράδεκτα όλα τα κρούσματα βίας, είτε συμβαίνουν σε αγώνες που παίζει η ΑΕΚ ή άλλες ομάδες. Τα έχουμε καταδικάσει πολλάκις στο παρελθόν και τα καταδικάζουμε και τώρα. Είναι μια μεγάλη νίκη, είναι πολύ σημαντική η κατάκτηση του τροπαίου αλλά τα επεισόδια αμαυρώνουν λίγο τη σημερινή μέρα. Τα θεωρώ απαράδεκτα, είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας και της Αστυνομίας και μόνο με πολιτική βούληση και θέληση της αστυνομίας μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ καλά».
Για όσα λέει ο κ. Σπανός για το ότι οι υπάλληλοι σεκιούριτι του τελικού ήταν υπάλληλοι που εργάζονται στους αγώνες της ΑΕΚ: «Ο κ. Σπανός μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είναι η εταιρία σεκιούριτι που χρησιμοποιεί η ΕΠΟ και άλλες ομάδες εδώ και πολλά χρόνια. Στα αποδυτήρια όντως υπήρξαν μεγάλες εντάσεις στο ημίχρονο, εγώ απουσίαζα σε μεγάλο διάστημα και όντως έγιναν αρκετά επεισόδια μεταξύ του Δημητριάδη, του Σπανού, ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Ατρόμητου. Εγώ έλειπα.
Τη διοργάνωση του αγώνα την έχει η ΕΠΟ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχει η ΑΕΚ. Ο κ. Δημητριάδης χτυπήθηκε στο ημίχρονο απ' ότι μου είπε ο ίδιος από παράγοντα του Ατρόμητου. Μου είπαν ότι ο κ. Σπανός επιτέθηκε και έβριζε τον κ. Κάκο στο ημίχρονο, υπήρχε ένταση μεταξύ του κ. Δημητριάδη και του κ. Σπανού και μου φαίνεται του κ. Αγγελόπουλου. Όπως είπα στις δηλώσεις μου, δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ατρόμητου για την πορεία στο Κύπελλο. Εγώ με τον κ. Σπανό έχω από πλευράς μου μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία στη Σούπερ Λιγκ. Καταλαβαίνω τη στενοχώρια του, έχασε τον τελικό του Κυπέλλου, μπορεί να είναι εκνευρισμένος και θυμωμένος. Αλλά είναι τουλάχιστον αφελές να έχει παράπονα από την ΠΑΕ ΑΕΚ».
Για τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη για αθλιότητα, παρωδία, σκηνοθετημένο αποτέλεσμα, κάλπικο αποτέλεσμα τόνισε: «Εγώ μίλησα πριν λίγο με τον κ. Δώνη, είχα μια πολύ καλή και φιλική συζήτηση. Αν έκανε αυτές τις δηλώσεις τις έκανε για να καλύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας του και του ίδιου. Τον θεωρώ καλό προπονητή, αν το είπε κάλπικο το έκανε για να καλύψει τις αδυναμίες. Ημασταν καλύτεροι, δεν παίχθηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά δίκαια κερδίσαμε».
Για το αν είναι οφσάιντ το 1ο γκολ δεσμεύτηκε: «Δεν έχω δει τη φάση, θα τη δω σήμερα ή αύριο το πρωί και αν είναι οφσάιντ θα το πω».
Για το τι μπορεί να κάνει η ΠΑΕ για τα επεισόδια είπε: «Όπως σας είπα καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Είναι καταδικαστέα όσα έγιναν σήμερα. Τι μπορούν αν κάνουν οι ΠΑΕ; Ποιον εναγκαλισμό έχουμε εμείς με την Ορίτζιναλ ή με άλλους συνδέσμους; Παίρνουν εισιτήρια, ναι. Δεν υπάρχει άλλος εναγκαλισμός. Να μην πάρουν εισιτήρια; Αυτό πιστεύετε ότι θα αποτελέσει λύση στο θέμα της βίας; Αν ήταν τόσο απλό θα το είχαν καταπολεμήσει οι ΠΑΕ στα 30 χρόνια».
Για το πόσο τον προβληματίζουν τα επεισόδια σε σχέση με τις τιμωρίες που θα έρθουν: «Μας απασχολεί πάρα πολύ. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο εκτός από το ότι αύριο το πρωί να το συζητήσουμε με τους φιλάθλους. Τα οικονομικά μας προβλήματα είναι δεδομένα και η τιμωρία προσθέτει δυσκολίες στον οικονομικό προγραμματισμό.
Εμείς ως ΠΑΕ δεν μπορούμε να συλλάβουμε, να κάνουμε σωματικούς ελέγχους, δεν μπορούμε να χτυπήσουμε. Τα χέρια μας είναι δεμένα. Όταν ζητηθεί η συνεργασία μας είμαστε εδώ και τα λέμε. Αλλοι είναι αρμόδιοι. Δεν μπορείτε να ζητάτε ευθύνες μόνο από τις ΠΑΕ. Εχουμε μιλήσει με τους οργανωμένους για τα προβλήματα που δημιουργούν στην ομάδα. Χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια, ως Σούπερ Λιγκ τα έχουμε πει, αλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Στην Αγγλία πώς λύθηκαν τα προβλήματα, από τις ΠΑΕ; Όχι, από την Πολιτεία».
Για την επόμενη μέρα: «Οι στόχοι μας δεν ς δεν τελειώνουν εδώ. Σήμερα θα γλεντήσουμε, θα διασκεδάσουμε, η επιστροφή στους τίτλους είναι πάρα πολύ σημαντική μετά από 9 χρόνια. Από αύριο είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο που είναι η 1η θέση στα πλέι οφ για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε πολύ φιλόδοξοι παρά τα λίγα μέσα που διαθέτουμε. Τις επόμενες μέρες θα γίνει μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου από μένα, που θα γίνει ο απολογισμός της τελευταίας χρονιάς και θα μάθετε πολλά τις επόμενες μέρες. Να ξέρετε ότι όλες οι εξελίξεις στο τέλος θα είναι θετικές».
Για το αν θα ανακοινωθεί η αποχώρηση του Πέτρου Παππά είπε: «Η ΑΕΚ θα παρουσιάσει ένα πρωτοπόρο πλάνο μετοχικής σύνθεσης, θα μάθετε λεπτομέρειες στο πολύ άμεσο μέλλον. Θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της τελευταίας χρονιάς, των τελευταίων 7 χρόνων και οικονομικός και στο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου. και ένα πλάνο. Η οικονομική κατάσταση είναι αναστρέψιμη αρκεί να υπάρχει σύνεση και προσοχή. Το τρόπαιο θα αποτελέσει αφετηρία ανατροπής. Οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές, θα είναι ευχάριστες και ο κόσμος θα μπορεί να είναι συμμέτοχος στη νέα προσπάθεια και να πάρει πρωτοβουλία».
Για την απουσία των Παππά-Νοτιά από το γήπεδο: «Μίλησα και με τους δυο, έχουμε λάβει συγχαρητήρια. Ο κ. Νοτιάς είναι στην Αμερική για κάτι δουλειές, μου φαίνεται πως είδε το παιχνίδι από το κλαμπ της ΑΕΚ στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Παππάς δεν έρχεται στο γήπεδο μετά τα επεισόδια που έγιναν στην Καλλιθέα. Και οι δύο έχουν συνεισφέρει πάρα πολλά, έχουν αφιερώσει χρόνο και πάρα πολλά χρήματα στην ΑΕΚ και είναι και οι δύο πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Φυσικά θα ήθελα να είχα και τους δύο μετόχους σήμερα στο γήπεδο.
Ο κ. Παππάς είναι πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας, δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, αγαπάει πάρα πολύ την ΑΕΚ, αλλά απεχθάνεται τη γενικότερη ατμόσφαιρα και τη δυσωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10489&subid=2&pubid=128628159