Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Οι έξυπνοι ενεργειακοί μετρητές της Landis+Gyr στα προϊόντα της Toshiba


Το πρώτο Ιαπωνικό deal μετά τους σεισμούς του Μαρτίου έρχεται από την Toshiba ,
η οποία εξαγοράζει την ελβετική Landis+Gyr με το αστρονομικό ποσό των $2,3 δισ.
και είναι πλέον στην κορυφή της τεχνολογίας δημιουργώντας τον μεγαλύτερο ηγέτη στην αγορά των Έξυπνων Δικτύων. Η συνένωση αυτή των ηγετών στα ευφυή δίκτυα θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους.
Η εξαγορά αποσκοπεί στη δημιουργία μας νέας πλατφόρμας ανάπτυξης στα πλαίσια της Toshiba που θα στοχεύει στην παγκόσμια αγορά Έξυπνων Δικτύων, δημιουργώντας οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όσο και για τους καταναλωτές. Με τη συμφωνία αυτή θα συνδυασθούν η παράδοση εξαιρετικών καινοτομιών της Toshiba, η γκάμα των προϊόντων της και η προσήλωσή της στην έρευνα και ανάπτυξη με το μοναδικό brand της Landis+Gyr και τη αναγνωρισμένη αριστεία της σε έξυπνες λύσεις μέτρησης.

Με πάνω από 8.000 πελάτες – εταιρίες κοινής ωφέλειας διεθνώς, η Landis+Gyr υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη κορυφαίων προϊόντων έξυπνης μέτρησης και δικτύωσης για τις ανάγκες εταιριών κοινής ωφέλειας για πάνω από 100 χρόνια. Η Toshiba αποκτώντας αυτές τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία, σκοπεύει να αναπτύξει τη δραστηριότητα αυτή σαν μια ανεξάρτητη πλατφόρμα που θα προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη συλλογή προϊόντων και λύσεων της αγοράς.

Οι Credit Suisse και Lazard ηγήθηκαν των διαδικασιών πώλησης της Landis+Gyr στην Toshiba. Οι Deutsche Bank και Goldman Sachs λειτούργησαν από κοινού ως σύμβουλοι στους μετόχους της Landis+Gyr σε θέματα διαφόρων επιλογών ρευστοποίησης .

Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και λοιπούς συνήθεις όρους για την ολοκλήρωσή της και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.