Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Citi: Αναμένει φτωχά αποτελέσμα​τα από τις τράπεζες


«Φτωχά» αποτελέσματα αναμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Citigroup στο α΄ τρίμηνο, με εξαίρεση το ΤΤ, για το οποίο αναμένει ότι θα ανακοινώσει ήπια αύξηση σε τριμηνιαία βάση στα καθαρά κέρδη, ενώ και η Marfin θα επωφεληθεί από τα έκτακτα κέρδη.

Όπως σχολιάζει, οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποχωρήσει 30% από την αρχή του έτους,
 υποαποδίδοντας των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά 19% (και των ισπανικών κατά 23%). Σύμφωνα με την Citigroup, αυτή η υποαπόδοση ακολουθεί την υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά 7% μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

«Η αισιοδοξία έχει δώσει τη θέση της στην απαισιοδοξία καθώς οι επενδυτές εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τα επίπεδα του ελληνικού χρέους. Αναμένουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με βάση το κλίμα που επικρατεί για την ελληνική οικονομία».

Τονίζει πως παραμένει επιφυλακτική για τις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν έχει καμία ορατότητα για τις πηγές μελλοντικής ανάπτυξης για τον κλάδο. Εξάλλου, σημειώνει, η υψηλή έκθεση στο κρατικό χρέος και η επιδείνωση των τάσεων στο asset quality, παραμένουν μεγάλες ανησυχίες. Προσθέτει ακόμη πως ενώ οι περισσότερες τράπεζες έχουν ξεκινήσει να αντιμετωπίζουν το κεφαλαιακό τους έλλειμμα, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

Ειδικότερα, για την Αγροτική Τράπεζα (αποτελέσματα 25 Μαΐου), αναμένει ζημιές 15 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο από τις ζημιές των 38 εκατ. ευρώ το 2010 και καθαρά έσοδα από τόκους στα 205 εκατ. ευρώ από τα 198 εκατ. ευρώ το 2010.

Για την Eurobank αναμένει κέρδη 7 εκατ. ευρώ από τα 16 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο έτος, και καθαρά έσοδα από τόκους στα 554 εκατ. ευρώ από τα 592 εκατ. ευρώ. Το ΤΤ αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη 22 εκατ. ευρώ από τις ζημιές των 20 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, καθώς και καθαρά έσοδα από τόκους στα 100 εκατ. ευρώ από τα 79 εκατ. ευρώ το 2010.

Η Πειραιώς θα ανακοινώσει (στις 27 Μαΐου), οριακά κέρδη έναντι των 6 εκατ. ευρώ το 2010 και καθαρά έσοδα από τόκους στα 305 από τα 293 εκατ. ευρώ. Για την MArfin Popular Bank αναμένονται καθαρά κέρδη 60 εκατ. ευρώ από τα 42 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και καθαρά έσοδα από τόκους στα 176 εκατ. ευρώ.

http://bankwars.blogspot.com/2011/05/citi.html