Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΟΛΜΕ: Αποχή των βαθμολογητών που διορθώνουν γραπτά εκτός έδρας


 

Θα καθυστερήσουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων εάν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της ΟΛΜΕ να εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών διορθωτών
 που μετακινούνται εκτός έδρας και να εξοφληθούν παλαιότερες οφειλές. Και αυτό διότι, η  ΟΛΜΕ ανακοίνωσε αποχή από τα Βαθμολογικά Κέντρα για τους εκπαιδευτικούς - διορθωτές που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας, τονίζοντας  ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας (τέως Νομού) προκειμένου να διορθώσουν τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σημειώνει ότι δεν έχουν πληρωθεί ούτε τα οδοιπορικά αυτής της κατηγορίας επί διετία σε αρκετές περιοχές.

Η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών συνεχίζεται κανονικά από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εντός Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται το Βαθμολογικό Κέντρο, αλλά δεν μπορούν να ανακοινωθούν αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς να ολοκληρωθεί το σύνολο της βαθμολόγησης των γραπτών.

Οι αποφάσεις ή οι εντολές μετακίνησης-όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ- εκδίδονται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό των φορέων που τις εκδίδουν.

http://www.eklogika.gr/news/4886